PROBLEM KOJI SE PONAVLJA

Do kada će stanovnici istočnog dijela Rijeke ‘uživati’ u buci s terminala Brajdica?

Foto: Riportal

Na Aktualnom satu posljednje sjednice Gradskog vijeća Grada Rijeke postavljeno je i pitanje o problemu koji već dulje vrijeme muči stanovnike istočnog dijela Rijeke

Danijela Bradamante (SDP) je ponovno podsjetila na problem buke s terminala Brajdica, posebno izražene u noćnim satima. Pitanje buke je i dalje aktualno pa je upitala gradonačelnika – poduzima li se nešto po tom pitanju?.

Gradonačelnik Marko Filipović je odgovorio kako ta problematika postoji ali nije u potpunosti u domeni Grada.

“Temeljem prijava građana uputio sam dopise koncesionaru, Lučkoj upravi i svim inspekcijama koje su za to mjerodavne. U dva navrata inspekcija je obavila mjerenja i utvrdila da buka ne prelazi dozvoljene granice.”, odgovorio je Filipović.

Dodao je kako čini sve što je u njegovoj moći da se pretovar obavlja na način da ne ometa građane. I dalje će vršiti pritisak na sve institucije da se sve aktivnosti provode u redovno vrijeme.

Ipak, Filipović je podsjetio i na činjenicu da je kontejnerski terminal u centru grada i da razvoj gospodarstva i lučkog pravca podrazumijeva i određeni suživot s posljedicama tih gospodarskih aktivnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari