DOBRODOŠAO SPOJ Kreće izgradnja spoja prometnice Ive Lole Ribara u vrhu naselja Škurinje s cestom Drenovski put

Planirana spojna prometnica bit će duga 330 metara, plus dužina potrebna za uklapanje u postojeće stanje

Na području MO Drenova u Rijeci u drugoj polovici veljače 2017. godine započet će radovi na građevini; Produženje GU XIV i spoj sa OU XXI (spoj ceste A) na lokaciji Bok Drenova.

Predmetni spoj će u naravi predstavljati raskrižje koje obuhvaća spoj postojeće prometnice Ive Lole Ribara u vrhu naselja Škurinje (oznaka po GUP-u GU XII) sa cestom Drenovski put koja dolazi iz naselja Kozala (oznaka po GUP-u GU XIV) i vodi dalje prema Drenovi (oznaka po GUP-u OU XXI).

Građenje će obuhvatiti:

Planiranu spojnu prometnicu Ive Lole Ribara u vrhu naselja Škurinje sa cestom Drenovski put u dužini od 330,0 m te dodatnu potrebnu dužinu za uklapanje u postojeće stanje,
Rekonstrukciju prometnice Drenovski put u dužini od 150,0 m
Formiranje trokrakih raskrižja (“T” priključaka) na spoju s ulicom Ive Lole Ribara i spoju Drenovskog puta.

Građevina će se opremiti sa vodovodnom odnosno hidrantskom instalacijom, instalacijom razvoda plina te EKI kanalizacijom.

Izvođač: Vodogradnja d.o.o. Kukuljanovo
Nadzor: Tehprojekt konzalting d.o.o. Rijeka
Ugovorena vrijednost radova: 6.604.073,60 kn sa PDV-om

Rok za izvođenje radova je 210 kalendarskih dana.

Građenje će se financirati iz Proračuna Grada Rijeke za 2017.g., uz sufinanciranje od strane KD Vodovoda i kanalizacije d.o.o.i Energa d.o.o., svakog u svom dijelu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari