U OPATIJI

Galerija | Dodijeljena priznanja zaslužnim članovima Obrtničke komore Primorsko-goranske županije

U opatijskom Centru “Gervais” održana je svečana sjednica Skupštine Obrtničke komore Primorsko-goranske županije na kojoj su dodijeljena priznanja zaslužnim i vrijednim članovima.

Pozdravnim govorima prisutnima su se obratili predsjednik Obrtničke komore Primorsko-goranske županije Emil Priskić, gradonačelnik Grada Opatije Fernando Kirigin, a priznanje na ustrajnosti i ostvarenim rezultatima obrtnicima je uputila i pročelnica Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Alessandra Ban, istaknuvši kako upravo malo i srednje poduzetništvo čini najvitalniji i najagilniji segment domaćeg gospodarstva, pa tako i Županije.

Predsjednik Priskić osvrnuo se na aktivnosti Komore u 2023. godini i planove za 2024. godinu, naglasivši pri tome važnost intenziviranja suradnje s jedinicama lokalne samouprave i Županijom, posebice uzme li se u obzir kako na području Primorsko-goranske županije djeluje 11.000 obrta, koji zapošljavaju oko 18.000 djelatnika i čiji prihodi više nego pozitivno utječu na proračune gradova i općina Primorsko-goranske županije.

U najsvečanijem dijelu programa, uručene su nagrade ovogodišnjim laureatima. Nagrade za životno djelo dodijeljene su Mariju Kamaliću, Vladimiru Truceku i Vladi Vretenaru.

Dodijeljene su i nagrade “Vrijedne ruke”, i to Renati Doričić, Martinu Jerbiću, Ivanu Milanoviću, Marijanu Perčiniću, Goranu Račkom te Davoru Tkalčeviću.

Na razini Hrvatske obrtničke komore Povelje za izniman doprinos razvoju obrtništva i obrtničkih institucija dodijeljene su Čazimu Mehmetiju, Nedeljku Dražulu, Žani Jurlina, Ivi Skazliću te posthumno Davorinu Jurekoviću. Dobitnici priznanja HOK-a su Steno Vidulić, Sida Deže, Rafaela Stašić i Željko Marjanović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari