Dođite na izložbu tiflo-tehničkih pomagala i kreativnih radova slijepih osoba

Idi na originalni članak

Danas se u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke otvara izložba tiflo-tehničkih pomagala (pribor za pisanje i čitanje slijepih, oprema za samostalno kretanje i drugo) i radova kreativne radionice Udruge slijepih osoba Primorsko-goranske županije. Izložbu je u suradnji s Udrugom slijepih osoba PGŽ-e organizirao Odjel prevencije PU primorsko-goranske u cilju senzibilizacije policijskih službenika na poteškoće s kojim se susreću osobe s invaliditetom.

Oglas

Na poziv Narodnog učilišta iz Rijeke, kao regionalnog koordinata PU primorsko-goranska ovom se izložbom uključila u aktivnosti devetog „Tjedna cjeloživotnog učenja“. Riječ je o nacionalnoj obrazovnoj kampanji, koju od 28. rujna do 4. listopada 2015.godine na čitavom području Hrvatske organizira i provodi Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Izložba je nastavak suradnje PU primorsko-goranske s udrugama osoba s invaliditetom koja je započela 2014. godine. Naime, sukladno Nacionalnoj strategiji izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom 2007. do 2015. godine, Ministarstvo unutarnjih poslova ima obvezu i dužnost provesti edukaciju svojih djelatnika te pridonijeti kvalitetnijem uključivanju osoba s invaliditetom u život zajednice. Tako je već u nekoliko navrata organizirana edukacija policijskih službenika o efikasnoj komunikaciji s osobama s invaliditetom, tijekom koje su upoznati s pravilnim, odnosno nepravilnim načinima ophođenja s osobama s invaliditetom, a kako bi im se olakšao prvi kontakt pri obavljanju svakodnevnih policijskih poslova. Edukaciju su u organizaciji Odjela prevencije održali predstavnici udruga osoba s invaliditetom: Udruge gluhih i nagluhih PGŽ, Udruge slijepih PGŽ, Društva tjelesnih invalida grada Rijeke i Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka te Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka, a planiran je i nastavak suradnje.

Izložba se može razgledati danas do 15 sati na adresi Dolac 7b.

Exit mobile version