Dolijao medvjedić iz Novog Vinodolskog: Uhvaćen u kavez pa pušten u šumu

Nakon nekoliko neuspjelih pokušaja hvatanja medvjedića koji je svakodnevno obilazio Novi Vinodolski sinoć su ga ipak uspjeli nadmudriti

Uhvaćen je u kavez nakon čega je vraćen u prirodu. Riječ je o desetomjesečnoj medvjedici koja je danima vješto izbjegavala zamku u blizini kontejnera u naselju Prisika koji je redovito obilazila u noćnim pohodima za hranom.

Sinoć, čini se, nije mogla odoljeti ribi koju je interventni tim za hvatanje jučer po prvi put postavio u kavez.

‘Medvjedić je tijekom noći dobio telemetrijsku ogrlicu da ga možemo pratiti i on je pušten negdje između N. Vinodolskog i Ogulina. Baš gdje je gusta šuma. Daleko od naselja. I sad, vidjet ćemo kad ogrlica pošalje prve podatke u kojem se on smjeru kreće i što ćemo dalje poduzeti. Ostavili smo ga dovoljno daleko tako da smatramo da se ne bi mogao vratiti ali ne možemo tu mogućnost isključiti jer medvjedi znaju prelaziti i po 30-40 km’, kazao je Slaven Reljić, stručnjak za divlje životinje, piše Danas hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari