„DOMAĆE JE DOMAĆE“: U Rijeci sredinom ožujka sajamska manifestacija domaćih eko-proizvoda

Foto: Ilustracija (Riječanin)

Sajamsku manifestaciju gospodarskog, turističkog, kulturnog i edukativnog karaktera “Domaće je Domaće u Rijeci” od 10. do 15.ožujka na riječkom Korzu organizira Udruga branitelja proizvođača “Panonija”

Sajamska manifestacija koja okuplja male proizvođače domaćih proizvoda proizvedenih na tradicionalan i ekološki prihvatljiv način iz svih djelova Lijepe Naše održat će se od 10. do 15. ožujka na riječkom Korzu. Manifeatacija se prvi puta provodi u Rijeci pod pokroviteljstvom Grada Rijeke.

Građanima Rijeke i Primorsko- Goranske Županije predstavit će se 50-ak izagača iz svih djelova Hrvatske, bit će upriličena i prezentacija spravljanja nekih poznatih delicija kao i prigodan kulturni sadržaj. Posjetitelji i turisti će na riječkom Korzu uživati svaki dan od 8-21 sati.

Udruga branitelja proizvođača “Panonija” okuplja branitelje i članove njihovih obitelji koji imaju registrirane OPG-ove, obrte, društva ograničene odgovornosti, udruge, zadruge, kućne radinosti, koji su se udružili su se radi promidžbe i prezentacije autohtonih proizvoda i zajedničkog nastupa na tržištu. 

Riječ je o proizvođačima poznatih hrvatskih delicija, prije svega suhomesnatih proizvoda, kolača, meda, vina, voćnih rakija, tradicijskih rukotvorina i drugih proizvoda karakterističnih za Slavoniju i Baranju i druge regije. Naglasak je na ljudima koji su u Domovinskom ratu dali veliki doprinos, a nakon rata su zasukali rukave i dalje pridonose društvenoj zajednici u ovima teškim i kriznim vremenima te istovremeno promiču i vrednote iz Domovinskog rata.

Udruga Panonija pokrenula je uz ovaj projekt i druge vrlo uspješne i iznimno posjećene projekte Dani Slavonije i Sajam slavonskih proizvoda, Zeleno i Plavo, po kojima je postala prepoznatljiva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari