”DONESI OTPAD, PLATI UPAD” Donesite u petak dvije vrećice otpada i dobit ćete dvije ulaznice za predstavu u „Zajcu“!

Akcijom se želi naglasiti važnost odvajanja otpada iz kućanstva i njegovog pravilnog zbrinjavanja, a osigurano je 200 ulaznica za 100 sudionika akcije

Onaj građanin koji donošenjem dviju vrećica raznog korisnog otpada u petak 18. studenoga s početkom u 10 sati na Korzu ispred Radio Rijeke bude sudjelovao u akciji Komunalnog društva Čistoća ”Donesi otpad, plati upad”, bit će nagrađen s dvije ulaznice za jednu od predblagdanskih predstava Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

Akcijom se želi naglasiti važnost odvajanja otpada iz kućanstva i njegovog pravilnog zbrinjavanja.

Edukativnu akciju ”Donesi otpad, plati upad” predstavili su u ponedjeljak pomoćnica direktora KD Čistoća Jasna Kukuljan, tehnologinja zaštite okoliša KD Čistoća Danijela Matejčić Miletić i službenik za odnose s javnošću KD Čistoća Milan Zagorac.

Akcija će se održati u petak 18. studenoga s početkom u 10 sati na Korzu ispred Radio Rijeke, a svaki građanin koji donese dvije vrećice raznog korisnog otpada poput papira i staklene, metalne, plastične te tetra ambalaže, koji se može odložiti u plave, žute i narančaste spremnike Otpadnike, zauzvrat će dobiti dvije ulaznice za jednu od predblagdanskih predstava HNK Ivana pl. Zajca.

Rije je o predstavama Gostioničarka Mirandolina koja će se održati 26. i 29. studenoga, Orašar koji će se održati 16. prosinca i Božićni koncert 21. prosinca.

KD Čistoća je osiguralo 200 ulaznica za 100 sudionika akcije.

Uz pomoć djelatnika Čistoće, otpad će biti moguće pravilno odložiti u otpadnike smještene na mjestu održavanja edukativne akcije na Korzu. Važno je istaknuti da doneseni otpad mora biti uredan, čist, ispražnjen od sadržaja i suh.

otpadnici-smece-kontejneri-copy

Komunalno društvo Čistoća ovom edukativnom akcijom želi naglasiti važnost ispravnog odvajanja otpada u kućanstvima – papira i staklene, metalne, plastične te višeslojne (tzv. tetra) ambalaže, koju je moguće odložiti u brojnim spremnicima Otpadnicima smještenima na ulicama našeg grada, prenose mrežne sranice Grada Rijeke.

Uvođenje integriranog sustava odvojenog prikupljanja otpada KD Čistoća započelo je početkom 2014. godine, a u potpunosti je implementirano početkom 2015. godine postavljanjem ukupno 7500 vizualno obilježenih spremnika za odvojeno prikupljanje ovih vrijednih vrsta otpada na cijelom području djelovanja KD Čistoća.

Uz dva reciklažna dvorišta, dva mobilna reciklažna dvorišta i poluukopane spremnike, što građanima omogućuje jednostavnije zbrinjavanje otpada, KD Čistoća je u svakodnevni rad uvelo i vozila sa smanjenom ili nultom emisijom štetnih plinova.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views