EVO DETALJA

Donosimo izvještaj o aktivnostima na projektu izgradnje Centra za starije osobe Kostrena

Intenzivno i osobito zahtjevno razdoblje u provedbi projekta izgradnje Centra za starije osobe u Kostreni započelo je potpisom ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti u maksimalnom iznosu od 6,1 milijuna eura kojima je sufinanciran ovaj vrlo značajan projekt, ne samo za Kostrenu nego i za širu zajednicu.

Iako trenutne aktivnosti nisu vidljive na terenu, u tijeku je provedba niza predradnji koje prethode početku gradnje, od izrade izvedbenog projekta do ugovaranja različitih usluga vanjskih stručnih suradnika koji u skladu s važećim zakonskim propisima moraju sudjelovati u realizaciji ovakvog projekta.

Proveden je postupak javne nabave i sklopljen je Ugovor o pružanju usluge promidžbe i vidljivosti projekta. U tijeku su postupci javne nabave za stručni nadzor i voditelja projekta građenja. Pripremljena je natječajna dokumentacija za provedbu postupka javne nabave velike vrijednosti za izvođača građevinsko – obrtničkih radova i okončan je postupak savjetovanja sa zainteresiranom javnošću kroz elektronski oglasnik javne nabave (EOJN), nakon čega je opsežna natječajna dokumentacija u skladu sa zakonskom obvezom poslana Posredničkom tijelu na ex ante kontrolu, kao preduvjet raspisivanju javne nabave za izvođenje radova.

Planirano je da se javna nabava za izvođenje radova izgradnje Centra za starije osobe Kostrena raspiše početkom lipnja, a s obzirom na veliku vrijednost projekta i obim radova okonča do kraja kolovoza, nakon čega će se uslijediti zaključenje ugovora s odabranim izvođačem. Uvođenje izvođača u posao i početak radova planirani su u drugoj polovici rujna.

S početkom radova u rujnu započeo bi i postupak javne nabave za opremanje Centra kako bi ova specifična i opsežna nabava bila zaključena do kraja godine. Time bi se u cijelosti zaokružila realizacija ovog velikog i značajnog projekta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari