JOŠ JEDNA USPJEŠNA AKCIJA

DRAMA POD UČKOM! Muškarac išao brati šparoge, pao u kanjon i izgubio pamćenje! Da nema riječkih HGSS-ovaca, tko zna kako bi završio…

Akcija spašavanjau kanjonu Banine održana je u nedjelju, 21. svibnja 2023. godine.

HGSS Stanica Rijeka primila je poziv za pomoć u 18 sati. Muškarac je pao berući šparoge i pritom ozlijedio glavu te djelomično izgubio pamćenje. Zbog toga nije mogao otkriti polazišnu i odredišnu točku svog kretanja, kao ni trenutnu lokaciju. U telefonskom pozivu se žalio na gubitak vida te bol u prsnom košu…

Vozilo parkirano na cesti

Pri pokušaju preciznog lociranja osobe u suradnji sa Županijskim centrom 112 saznali su da je poziv u pomoć već ranije upućen policijskoj postaji Opatija, čiji su službenici pronašli vozilo unesrećenog parkirano na cesti koja vozi od tunela Učka prema Dobreću. Također, od centra 112 dobivaju približnu lokaciju mobitela unesrećenog.

Odmah po pozivu na teren iz interventne baze Vežica krenulo je sedam članova HGSS stanice Rijeka s tri interventna vozila. Na terenu su im se pridružila četiri člana stanice koji su se vraćali sa službenog putovanja kao i pet članova koji su na lokaciju stigli vlastitim vozilima.

Temeljem dobivenih informacija potraga za unesrećenom osobom se po dolasku na teren orijentirala na područje između Poljana i Dobreća, neposredno uz kanjon Banjina.

Unesrećeni pronađen u kanjonu Banjina

Oko 19:45 jedan od timova pronalazi unesrećenog u samom kanjonu.

Slijedilo je pregrupiranje i dolazak ostalih članova na lokaciju unesrećenog. Izvršili su mobilizaciju vakuum madracem i transport nosiljkom UT 2000. Unesrećenog su izvukli iz kanjona do planinarskog puta pomoću tri linije za izvlačenje u ukupnoj dužini od oko 100 metara.

Nakon toga su ga transportirali planinarskim putem do Strmica (Poljane) gdje su unesrećenog predali ekipi Hitne medicinske pomoći. Time je ova akcija završila oko 22 sata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari