KANJON VRŽENICA

Drama u krčkom kanjonu: Brzom akcijom HGSS spasio život turistkinji

Jučer popodne, u 14:10 sati, preko Županijskog centra 112 stigao je poziv u pomoć za ozlijeđenu stranu državljanku u kanjonu Vrženica, nedaleko od Baške. Informacija je odmah prenesena članovima Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) iz stanice Rijeka, koji su se brzo uputili na teren s tri vozila i deset članova ekipe.

Po dolasku na teren, spasilačka ekipa se suočila s izazovnim uvjetima kanjona, no uspješno su lokalizirali ozlijeđenu osobu. Radilo se o stranoj državljanki koja je pretrpjela ozljedu lijeve potkoljenice, a prijetilo je i ozbiljno krvarenje. Spasioci su joj pružili prvu pomoć, imobilizirali ozlijeđenu nogu te zaustavili krvarenje.

Nakon pružene pomoći, unesrećena osoba je pratnjom spasilačke ekipe prevezena do kampa Bunculuka, gdje su je preuzeli djelatnici hitne medicinske pomoći. Brzom reakcijom i koordiniranim djelovanjem, osoba je uspješno prebačena na daljnje bolničko zbrinjavanje. Akcija je okončana oko 18:00 sati.

Ova intervencija ponovno naglašava važnost HGSS-a u spašavanju života i pružanju pomoći u nepristupačnim područjima. HGSS poziva sve posjetitelje prirodnih atrakcija na oprez i pridržavanje sigurnosnih mjera, kako bi se izbjegle potencijalno opasne situacije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari