14 ČLANOVA JE IZAŠLO NA TEREN

Galerija | Dramatična potraga za gljivarom u Klani; 14 HGSS-ovaca i 2 potražna psa sudjelovali u akciji spašavanja nestalog, ozlijeđenog čovjeka

Poziv u pomoć zaprimljen je preko Županijskog centra 112 oko 19:20. Prijavljeno je da se starija muška osoba nije vratila iz branja gljiva, uz indicije da je nestanku prethodila ozljeda uslijed pada na šumskom terenu.

Odmah po pozivu, 14 članova HGSS stanice Rijeka i 2 potražna psa izašli su na teren s 4 interventna vozila. Akciji se pridružio i jedan stanovnik Klane koji dobro poznaje područje pretrage. Dolaskom na lokalitet Ovčije, gdje je bilo parkirano vozilo nestale osobe, članovi su se rasporedili u timove prema unaprijed određenim sektorima pretrage.

Oko 20:30, potražni tim, koji su činili potražni pas i njegov vodič, pronašao je nestalu osobu. Zbog iznemoglosti i ozljeda zadobivenih uslijed pada, unesrećeni je transportiran do najbliže šumske ceste brdskom nosiljkom UT2000. Od tamo je prevezen terenskim vozilom do najbliže prometnice gdje je predan djelatnicima Hitne medicinske pomoći.

Akcija je završena povratkom članova u interventnu bazu Vežica te raspremanjem vozila i opreme oko 23:10.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari