SRETAN ROĐENDAN

Društvo „Naša djeca“ Opatija slavi 70 godina postojanja i rada

Obilježavanje obljetnice započinje Izložbom igračaka i igara “OVO (NI)JE IGRA” koju su zajednički pripremili Festival Opatija i DND Opatija. Izložba će se moći pogledati u UP „Juraj Šporer“ od 5. do 31. ožujka svakog radnog dana od 10 do 13 sati te subotama i nedjeljama od 10 do 14 sati, a nedjeljama će biti organizirane i kreativne, likovne te glazbene radionice za djecu. Ulaz na izložbu i radionice je besplatan, najavljeno je na konferenciji za novinare.

Izložbu i program obilježavanja 70. obljetnice DND-a Opatija najavili su tajnica DND-a Sanja Škorić, ravnatelj Festivala Ernie Gigante Dešković i dječja gradonačelnica Lucija Čerina.

– Ovu našu godišnjicu ćemo bogato obilježiti tijekom cijele godine, u veljači smo proslavili 20. rođendan „Kolibrića“, u ožujku imamo izložbu igračaka kroz povijest u Šporeru, u travnju ćemo otvoriti senzorni vrt, a u ljetnim mjesecima organizirati nove izložbe vezane uz djecu Hrvatske i nacionalne manjine te Susret Dječjih vijeća i NEF-a Hrvatske. Ako uspijemo sakupiti dovoljno sredstava, izdat ćemo i prigodnu monografiju, istaknula je tajnica DND-a Sanja Škorić te naglasila kako je najveći uspjeh njihove udruge veselo i sretno dijete u našem gradu. Kazala je kako je Društvo „Naša djeca“ u Opatiji puno toga pokrenulo, poput prve organizirane skrbi o djeci i dječjeg vrtića, radionica za roditelje, akcije Za osmjeh djeteta u bolnici, prvog logopedskog kabineta, promocije dječjih prava, uređenja dječjih igrališta, organiziranje ljetnih aktivnosti za djecu te još puno toga.

VIDEO DANA:

Ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković istaknuo je kako ga veseli što se Festival uključio u obilježavanje ove vrijedne obljetnice.

– Izložba će biti otvorena svaki dan, ulaz je slobodan, a organizirali smo i posjete vrtića i škola, kazao je Gigante Dešković.

Dječja gradonačelnica Lucija Čerina pozvala je djecu i roditelje da posjete izložbu, kao i radionice za djecu.

– Radionice su besplatne i održavat će se tijekom ožujka u Galeriji Laurus u Lovranu te u UP Šporer u Opatiji. Namijenjene su djeci od 4 do 13 godina i ponudit će raznolike sadržaje: likovno-kreativne aktivnosti, plesne igre, upoznavanje s igračkama i igrama kroz povijest, izradu lutaka i izradu kocki, kazala je Lucija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari