OBILJEŽAVAJU 95 GODINA DJELOVANJA

DVD-u Kupjak predano novo vatrogasno vozilo, novac osigurali PGŽ i Općina Ravna Gora

Župan Zlatko Komadina uručio je zapovjedniku DVD-a Kupjak Igoru Špoljariću ključeve vatrogasnog vozila čiju je nabavku sa po 36.000 eura sufinancirala Primorsko-goranska županija i Općina Ravna Gora.

Uz zahvalu svima koji su pomogli, zapovjednik Špoljarić rekao je da ove godine DVD Kupjak obilježava 95 godina djelovanja pa je time ovaj trenutak još svečaniji.

“Društvo danas broji 45 članova, a primopredaja novog vozila predstavlja jedan od najvažnijih datuma u povijesti našeg DVD-a. Vozilo je uz pomoć lizinga kupljeno od DVD-a Bistra iz Krapinsko-zagorske županije, staro je 5 godina i u potpunosti je opremljeno za najzahtjevnije vatrogasne intervencije, a ima prijeđenih samo 4500 kilometara. Velik je to za nas napredak i priznanje generaciji koje upravlja društvom ali i svim prethodnim”, naglasio je Špoljarić.

Uz čestitke na velikoj obljetnici djelovanja Društva, župan Komadina istaknuo je da vatrogastvo ima dugu tradiciju u našem kraju.

“U mjestima Gorskog kotara ali i drugim krajevima PGŽ djeluje 60 dobrovoljnih vatrogasnih društava koja čine okosnicu društvenog života te čuvaju imovinu od raznih ugroze. Vaše djelovanje pogotovo je važno u ovim krajevima koji su izloženi raznim klimatskim nedaćama, tako da je sve više drugih intervencija, a ne samo gašenje požara, rekao je župan te dodao da PGŽ pomaže u financiranju rada DVD-ova, u izgradnji Vatrogasnog centra u Šapjanama, u obnovi voznog parka. Nabavljamo i dobar dio autocisterni koji će uskoro biti isporučene za naše otoke i riječku profesionalnu vatrogasnu postrojbu. Želim svima puno sreće i zdravlja te čestitam na ovom vozilu koje će sigurno unaprijediti vatrogastvo Kupjaka”, rekao je župan.

Predsjednik DVD Nikola Jakovac dodijelio je zahvalnice svima zaslužnim za nabavku vozila, Primorsko-goranskoj županiji, Vatrogasnoj zajednici PGŽ i Općini Ravna Gora.

Primopredaji vozila prisustvovali su i Slavko Gauš, predsjednik Vatrogasne zajednice PGŽ, Županijski vatrogasni zapovjednik Mladen Šćulac, Ermina Duraj, pročelnica UO za poslove Župana i Županijske skupštine te načelnik Općine Ravna Gora Mišel Šćuka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari