KONFERENCIJA ZA MEDIJE

Dvoje neovisnih vijećnika u Opatiji prešli u HDZ

Foto: Screenshot/HRT

Nezavisni vijećnici Vera Aničić i Domagoj Tramontana iz Opatije nedavno su se pridružili HDZ-u, što je objavljeno na nedavnoj konferenciji za novinare. Predsjednik primorsko-goranskog HDZ-a i potpredsjednik stranke Oleg Butković istaknuo je da je njihov prijelaz u stranku doživljen kao velika čast i priznanje. Naglasio je da su Aničić i Tramontana mladi, perspektivni ljudi čije će ideje i inicijative obogatiti lokalno djelovanje HDZ-a, posebno uoči nadolazećih lokalnih izbora iduće godine.

Vera Aničić je izrazila svoju motivaciju za ulazak u HDZ kroz ljubav prema Opatiji te želju da aktivnije sudjeluje u projektima koji su važni za regiju. Istaknula je suradnju s osobama poput Olega Butkovića, čija predanost prema lokalnim, regionalnim i nacionalnim projektima smatra ključnom.

Domagoj Tramontana je također podijelio da je odluku o prijelazu u HDZ donio nakon dugotrajnih razgovora s predstavnicima stranke. Motivirali su ga napori vlade na unaprjeđenju dječjih vrtića, demografskih mjera te najava nacionalnog stambenog plana. Unatoč članstvu u HDZ-u, Tramontana je naglasio da će ostati konstruktivna oporba vladajućoj SDP-u u Gradskom vijeću, zadržavajući oštar pristup.

Dosad su Vera Aničić bila gradska vijećnica, dok je u prošlom mandatu bila zamjenica gradonačelnika Ive Dujmića. S druge strane, Domagoj Tramontana je u svom prvom vijećničkom mandatu, izabran zajedno s Aničić s nezavisne liste Ive Dujmića. Prije njihova pristupa HDZ-u, na listi Ive Dujmića u opatijskom Gradskom vijeću bilo je pet vijećnika, dok je jedini predstavnik HDZ-a bio Marko Ćorić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari