PRIDRUŽITE SE

Dvorište Dječje kuće i za vikend postaje kino na otvorenom: Kultni mjuzikl prvi na rasporedu!

Film se prikazuje u dvorištu Dječje kuće uz slobodan ulaz za sve posjetitelje, a budući da je gledalište većim dijelom na travnjaku, posjetitelji mogu ponijeti svoje prostirke, prekrivače ili ležaljke za još ljepši ugodniji ugođaj u kinu pod zvijezdama

Nakon sjajnog otvaranja festivala Tobogan uz program Crtani koncert u sklopu kojeg je u dvorištu Dječje kuće na velikom platnu prikazan blok kratkometražnih animiranih filmova znamenite Zagrebačke škole crtanog filma, uz originalnu glazbenu pratnju uživo riječkog sastava JMZM, filmski program festivala, u organizaciji Art-kina, nastavlja se ove subote, 29. lipnja u 21:30 sati, vanjskom projekcijom jedne od najljepših i najvećih filmskih avantura, kultnog mjuzikla Čarobnjak iz Oza koji ove godine obilježava svoju 85. godišnjicu. 

Film se prikazuje u dvorištu Dječje kuće uz slobodan ulaz za sve posjetitelje, a budući da je gledalište većim dijelom na travnjaku, posjetitelji mogu ponijeti svoje prostirke, prekrivače ili ležaljke za još ljepši ugodniji ugođaj u kinu pod zvijezdama.

Jedan od prvih i najvećih obiteljskih klasika svih vremena donosi priču o djevojčici Dorothy iz Kanzasa koju nalet tornada otpuše u začaranu zemlju Oz, gdje zajedno sa Strašilom, Limenkom i Plašljivim lavom odlazi u potragu za velikim čarobnjakom, koji će im ispuniti želje i pomoći Dorothy da se vrati kući. 

Čarobnjak iz Oza bio je jedan od prvih holivudskih filmova u boji, a zahvaljujući vještini kojom Victor Fleming koristi izražajne mogućnosti slike u koloru, možemo reći da je to i jedan od pionirskih naslova u kojem se čarolija filma prepleće s čarolijama na filmu. Tako je Čarobnjak iz Oza davne 1939. godine postao je i ostao jedan od omiljenih holivudskih mjuzikala, nominiran za čak pet oskarovskih nagrada, od kojih je osvojio onu za najbolju izvornu skladbu i za najbolju pjesmu (Over the Rainbow), a njegov je uspjeh legendarnu Judy Garland prometnuo u zvijezdu.

Uz Crtani koncert i projekciju filma Čarobnjak iz Oza, filmski program festivala Tobogan donosi još mnoštvo zanimljivih projekcija za djecu i mlade.

S prestižnog i drugog najstarijeg živućeg festivala animiranog filma u svijetu – Animafesta Zagreb – u kino Dječje kuće stiže novi animirani festivalski hit Linda želi pile! (8+), na programu 28. lipnja u 19 sati, te blok animiranih kratkometražnih filmova prikladan za najmanje uzraste (3+), na programu 29. lipnja u 10 sati.

U utorak,  2. srpnja u 21:30 sati filmski program Tobogana iz Benčića seli u Ljetno Art-kino koje se nalazi u dvorištu Kapucinskog samostana (ulaz kroz Art-kino, Krešimirova 2). Tom će se prigodom u Ljetnom Art-kinu prikazati prvi veliki animirani hit Disneyja i Pixara Priča o igračkama, ujedno i prvi animirani film u potpunosti napravljen računalnom animacijom. Film se prikazuje na originalnom engleskom jeziku s hrvatskim titlovima.

U suradnji s udrugom Filmaktiv i njenim projektom Film svima svugdje, 3. srpnja u 10 sati u kinu Dječje kuće održava se inkluzivna projekcija domaćeg filma za djecu Uzbuna na Zelenom Vrhu, prilagođena gluhim i nagluhim osobama. Ulaz na projekciju je slobodan, uz preuzimanje gratis ulaznica za blagajni Art-kina ili Dječje kuće.

Red novih animiranih hitova tijekom Tobogana na veliko platno kina Dječje kuće donosi nastavak Oscarom nagrađenog Disneyjevog i Pixarovog hita Izvrnuto obrnuto 2 te četvrti nastavak omiljene animirane avanture popularnih Malaca Gru i Malci: Neustrašivi špijun.

Festival Tobogan u dvorištu Dječje kuće zaključuje projekcija pod zvijezdama kultnog domaćeg crtanog filma Čudnovate zgode šegrta Hlapića čime Art-kino na Toboganu obilježava 150. godišnjicu rođenja Ivane Brlić-Mažuranić. Projekcija se održava u subotu, 6. srpnja u 21:30 sati, uz slobodan ulaz za sve posjetitelje. Projekciji filma Čudnovate zgode šegrta Hlapića prethodit će prikazivanje kratkih filmova nastalih u sklopu filmskih radioničkih programa Art-kina na ovogodišnjem Toboganu.

Ulaznice za projekcije u kinu Dječje kuće i u Ljetnom Art-kinu su u prodaji, a dostupne su na blagajni Art-kina koja se otvara sat vremena prije početka prve projekcije u danu i putem stranice ulaznice.hr.

Više informacija potražite na https://djecjakuca.hr/ ili https://www.art-kino.org/hr/

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari