RIJEČKI EDUKIDO CENTAR

Edukido centar uvodi LEGO® radionice za djecu s teškoćama u razvoju

Program aktivnosti koji pomaže djeci otkriti svijet kroz LEGO® kocke ili jednostavno Edukido! Nakon predstavljanja Edukido programa u Dječjoj kući, Rijeka je dobila svoj Edukido Centar. Iako centar od početka rujna radi punom parom, novosti koje uvode svakako će razvedriti početak jeseni i djeci s teškoćama u razvoju. O čemu se točno radi upitali smo Sandru Vučković, vlasnicu edukativnog centra.

„Nakon uspješnog početka i velikog broja djece koja su se upisala kao naši redovni polaznici primili smo brojne upite za radionice prilagođene djeci s teškoćama u razvoju. Logičan slijed bio je okupiti naše stručne mentorice i organizirati edukativne radionice uz legiće prilagođene djeci s teškoćama u razvoju. “

Cilj obrazovnog programa Edukido je oblikovati dječji interes za svijet i istraživački stav prema njemu. “Želimo da djeca razvijaju svoju maštu i sposobnost rješavanja problema u programu koji ne nameće predloške. Želimo potaknuti znatiželju o svijetu i sposobnost apstraktnog razmišljanja i sve to kroz igru s legićima”, kaže Sandra.

Radionice za djecu s teškoćama u razvoju održat će se u Edukido centru na adresi Ivana Dežmana 2b uz stručno vodstvo logopedinje i psihologinje. Uz mentorice, djeca će na zabavan način raditi na poticanju motorike, grafomotorike, socijalnih interakcija i komunikacije, a sve to uz neizostavne legiće.

Prva u nizu radionica za djecu s teškoćama u razvoju održat će se u subotu 8.10. u 10:00 sati u trajanju 60 minuta. Edukido radionice pružaju jedno sasvim novo iskustvo te se očekuje veliki broj prijava. Mjesta su ograničena pa ako želite biti dio ove sjajne priče, budite brzi u prijavama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari