EKO-AKCIJE NA KANTRIDI I VELOM VRHU! Evo svih detalja “Riječkog zelenog tjedna“ koji kreće od ponedjeljka!

Foto: Ilustracija (Čišćenje plaže Kantrida. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL)

Najavljene su ekološke akcije čišćenja parka u Istarskoj ulici na Kantridi te Velog vrha

Najavljen je program „Riječkog zelenog tjedna“ koji će od 13. do 19. svibnja donijeti mnoštvo edukativnih, kreativnih i ekoloških aktivnosti na različitim lokacijama u gradu.

Grad Rijeka i ove godine organizira Riječki zeleni tjedan s ciljem uključivanja aktera koji se na različitim razinama bave provedbom okolišnih politika te svojim radom na konkretan način doprinose očuvanju okoliša, uređenju njegova stanja i edukaciji građana.

Ovaj skup događaja zbiva se povodom EU Green Week-a, inicijative Europske komisije za zaštitu okoliša u urbanim sredinama koja se svake godine usredotočuje na neki od aktualnih problema u zelenoj politici. „Primjena okolišnih politika i zakona“ predstavlja ovogodišnju temu, uz moto „Preuzmi inicijativu“.

Program su predstavili Srđan Škunca, pročelnik Odjela za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem Grada Rijeke, Anita Hodak, pedagoginja Prirodoslovnog muzeja Rijeka, te Iva Lulić, stručna suradnica za razvoj i strateška partnerstva u TD Rijeka 2020

„Ovim programom nastojimo utjecati na stvaranje što veće razine svijesti o važnosti održivog i kvalitetnog okoliša kod naših građana te prikazati konkretne pozitivne učinke okolišnih politika, rješenja i prakse“, rekao je pročelnik Škunca, kazavši kako će u Riječkom zelenom tjednu, uz brojne partnere, sudjelovati deseci prirodoslovnih stručnjaka i volontera.

Iz programa izdvojena je serija predavanja koji će se održati u utorak, 14. svibnja u Gradskoj vijećnici, gdje će brojni stručnjaci prezentirati svoja istraživanja na teme ekoloških stanja i politika u Rijeci.

Također, istaknuta su brojna događanja glavnog partnera manifestacije, Prirodoslovnog muzeja Rijeka kao što su predstavljanje Rimskog vrta te otvorenje izložbe „Bioraznolikost riba Jadrana“. U program se ove godine uključilo i TD Rijeka 2020 čiji će RiHub biti domaćin brojnih predavanja i radionica, a najavljene su i ekološke akcije čišćenja parka u Istarskoj ulici na Kantridi te Velog vrha.

Među brojnim suradnicima manifestacije ističu se KD Čistoća Rijeka d.o.o., TD Rijeka 2020, Prirodoslovni muzej Rijeka, Tranzicijska inicijativa Rijeka, Zavod za prostorno planiranje PGŽ, DVOKUT-ECRO d.o.o., DARH2, Eu projekt Ecomobility i Udruga Mandala.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari