EKSKLUZIVNO: Skup podrške neće biti potreban, Matko Škalamera već večeras na slobodi?!

Foto: Pixsell

Sedam svjedoka, pet obrane te Dobrivoje Arsić i njegova supruga, trebali bi biti ispitani do kraja dana, doznaje se

U znak podrške Matku Škalameri, osumnjičenom da je zbog nacionalnog identiteta uputio ozbiljne prijetnje i tjelesno napao 70-godišnjeg Dobrivoja Arsića lakše ga ozlijedivši, skup podrške na inicijativu Armade zakazan za srijedu u 19,30 sati pred zgradom zatvora u Rijeci, možda neće biti potreban.

Naime, na društvenim mrežama i u komentarima na novinske tekstove, od objave informacije da je osumnjičeni Matko Škalamera, u velikoj većini mu je iskazana podrška, uz nevjericu da je on mogao počiniti djelo koje mu se stavlja na teret.

I stoga, nakon što su se u javnosti pojavile nove informacije o spornom događaju, riječko državno odvjetništvo kontaktiralo je odvjetnički ured koji zastupa Škalameru i zatražilo da odmah za poslijepodne osiguraju dolazak svojih pet svjedoka na Sud, doznaje Dnevnik.hr.

Sedam svjedoka, pet obrane te Dobrivoje Arsić i njegova supruga, trebali bi biti ispitani do kraja dana.

Podsjetimo, Škalameri je istražni zatvor od 30 dana određen upravo zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. No kada svi budu ispitani više neće biti razloga za zadržavanje Škalamere iza rešetaka. Ne bude li nekih novih momenata u sličaju, osumnjičeni spasilac mogao bi već večeras ili sutra tokom jutra biti pušten da se brani sa slobode.

S obzirom na to da je Matko Škalamera istaknuti član stanice Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) u Rijeci i jedan od njezinih utemeljitelja, HGSS se oglasio u znak podrške na svom Facebook profilu.

Armada je pozvala sve članove, simpatizere, navijače Rijeke, građane Rijeke i, kako su naveli, ljude dobre volje na mirno okupljanje 28. kolovoza u 19:30 ispred istražnog zatvora u Rijeci u znak podrške njihovu članu Matku Škalameri. Za prosvjed možda neće biti razloga!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari