EVO ŠTO VAS OČEKUJE

#ErasmusDays program u Rijeci u organizaciji Centra tehničke kulture Rijeka i Europe Directa

FOTO: CTK Rijeka

U sklopu #ErasmusDaysa koji se u Rijeci održavaju od 14. do 19. listopada, Centar Tehničke kulture Rijeka u suradnji s Europe Directom organizira događanje koje će okupiti organizacije iz lokalne zajednice koje svoje programe provode koristeći sredstva najvećeg programa Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport.

Događanje koje će se održati u prostoru Centra tehničke kulture Rijeka započet će panel raspravom o „Izazovima i mogućnostima programa Erasmus+“ u kojoj će sudjelovati predstavnice uspješnih i dugogodišnjih organizacija koje provode Erasmus+ projekte u lokalnoj zajednici.

Svoja iskustva podijelit će Petra Katana iz Ustanove za obrazovanje odraslih Dante koja posjeduje Erasmus+ akreditaciju za provedbu projekata mobilnosti te provodi nekoliko centraliziranih i decentraliziranih Erasmus+ projekata u ovom trenutku, Maja Ogrizović u ime novoosnovane organizacije Kultura svima svugdje koja je osnovana kao posljedica provedbe Erasmus+ projekta, Iris Španjol iz Riječkog sportskog saveza koji je kao partner ili nositelj sudjelovao u više od 20  Erasmus+ projekata, te u ime domaćina, iskusnog provoditelja Erasmus+ projekata u svim područjima, a posebice u području mladih koji su prepoznati kao primjeri dobre prakse od strane Europske izvršne agencije za kulturu i obrazovanje, Zagorka Prce Veseli.

U drugom dijelu događanja sudionici će moći sudjelovati u Živoj knjižnici posvećenoj Erasmus+ projektima i primjerima dobre prakse koji se provode u lokalnoj zajednici. Kroz 90 minuta imat će priliku razgovarati s predstavnicima organizacija koje provode Erasmus+ projekte vezane za participaciju mladih, nezaposlenost mladih, upravljanje karijerom, povećanje interesa djece i mladih prema STEM području, razvoj medijske pismenosti, uvođenje novih i inovativnih metodologija rada u vrtiće i škole, korištenje umjetnosti u svrhu povećanja inkluzije, razvoj građanskih i demokratskih vještina, rad s osobama s poremećajima u učenju, mentalno zdravlje, posljedice COVID-a 19…

U programu će sudjelovat predstavnici Dječjeg vrtića Rijeka, Grada Rijeke, Riječke razvojne agencije Porin, Riječkog sportskog saveza, Srednje škole Andrije Ljudevita Adamića, Udruge Delta, Ustanove za obrazovanje odraslih Dante, te domaćina događanja CTK Rijeka.

Više informacija o programu dostupno je na web stranici Centra tehničke kulture Rijeka. Prijave za sudjelovanje traju do 11. listopada i svi zainteresirani mogu se prijaviti ispunjavanjem prijavnog obrasca.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari