UPUTE ZA GRAĐANE

Evo kako će se regulirati promet na Trsatu na blagdan Vele Gospe

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U nedjelju, 15. kolovoza 2021. godine, na blagdan Vele Gospe, na Trsatu će od 6.00 do 22.00 sata dio ulica biti zatvoren za promet. Predstavnicima medija osiguran je prolaz i parkiranje uz važeću akreditaciju, a građanima Autotrolej osigurava  besplatan prijevoz na linijama 2 i 8 te turističkim autobusom.

Na blagdan Vele Gospe od 6.00 sati do 22.00 sata za promet se na Trsatu zatvaraju Šetalište Joakima Rakovca od raskrižja kod bistroa Paris/Kalorija/, Radićeva ulica, ulica fra Serafina Schona, ulica Drage Šćitara od raskrižja s Marohnićevom ulicom do ulice fra Serafina Schona, Frankopanski trg te ulica Slavka Krautzeka od Frankopanskog trga do raskrižja s Marohnićevom ulicom.

Zabrana prometa se ne odnosi na vozila hitnih i interventnih službi, autobuse javnog gradskog prijevoza, vozila s oznakom pristupačnosti, taksi vozila i vozila s važećim akreditacijama.

Vozila s akreditacijama i taksi vozila moći će do Svetišta Majke Božje Trsatske dolaziti isključivo smjerom Mihanovića ulica – Marohnićeva ulica – ulica Drage Šćitara – Ulica fra Serafina Schona.

Predstavnici medija, koji još nisu podigli akreditacije za svoja vozila, mogu ih podići na porti zgrade Grada Rijeke, Korzo 16, u petak, 13. kolovoza, do 18.00 sati te u subotu, 14. kolovoza, od 8.00 do 18.00 sati.

Vozila s  akreditacijama moći će se parkirati isključivo na parkiralištu Fortica (kod Spomen kosturnice).

Autotrolej za građane osigurava besplatan prijevoz na linijama 2 i 8 te turističkim autobusom koji prometuju do Trsata.

Linija broj 2 prometovat će po voznom redu za radni dan. Po potrebi uvodit će se i dodatni polasci linije 2 koji će kretati sa Žabice.

Na liniji broj 8, koja će prometovati će po nedjeljnom voznom redu, umjesto uobičajenog mini busa vozit će veći solo autobusi.

Turistički autobus će prometovati po svom redovnom voznom redu.

Autobusi se neće zaustavljati na stanici kod ulaska u trsatsku crkvu, već na stanici kod Dvorane mladosti.

Mole se svi posjetitelji da se pridržavaju epidemioloških mjera, dezinficiraju ruke i nose maske, te, ukoliko je to moguće, svetište posjećuju u jutarnjim satima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari