ULICE ZJAPE PRAZNE

Galerija | Evo kako je izgledala Rijeka večer i jutro prije akcije uklanjanja mine. Vojska na krovu, civilna zaštita i policija u središtu grada…

Stanari koji žive na prostoru oko riječke luke evakuirani su te su noć proveli u Dvorani Mladosti.

Oglašavanjem sirene početka opasnosti u nedjelju ujutro, desetak minuta nakon šest sati, počela je složena akcija izmještanja i neutralizacije zaostale protubrodske mine iz Drugog svjetskog rata iz riječke luke.

Kako je najavljeno iz Stožera civilne zaštite Grada Rijeke, minu će se plovilom prevesti na predviđenu lokaciju na moru u Riječkom zaljevu i neutralizirati.

Jučer je cijelog dana tekla pripreme za ovu akciju pa su tako stanari koji žive na prostoru oko riječke luke evakuirani te su noć proveli u Dvorani Mladosti.

Fotografije koje su nastale jučer kasno navečer prikazuju bus koji prevozi građane u spomenutu dvoranu te ljude koji žive u blizini riječke luke a nisu bili u mogućnosti sami pronaći smještaj dok traje akcija.

Od 22 sata sve pristupne ceste u užem centru Rijeke koje su u crvenoj zoni zatvorene su za sav promet.

Kako je izgledalo jutros prije zvuka sirena, snimila je ekipa RTL-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari