U KUĆI HALUBAJSKEGA ZVONČARA

Lista nagrađenih: PGŽ nagradila umjetnike iz našeg kraja za velike uspjehe na državnoj i međunarodnoj razini!

Za uspjehe na državnoj razini, nagrade su primili Pjevački zbor mladih Kaplan, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, David Petrović, Ivan Popeskić, Ivan Pešut, Eni Jurišić i Deni Šesnić dok su na međunarodnoj razini nagrađeni Plesna grupa Flame i Ana Vivoda.

“Da je lako, umjetnik bi bio svatko. Ova profesija iziskuje puno rada, talenta i naravno ljubavi. Teško se od toga živi, ali je vrijedno svake pažnje”, čestitao je laureatima župan Komadina koji je naglasio da Primorsko-goranska županija nastoji jednom godišnje okupiti umjetnike i na ovaj način im zahvaliti. “Mislim da je uvažavanje zajednice i ljudi koji žive kraj vas nešto što daje poticaj za dalje”, zaključio je župan.

Svečanosti je prisustvovala i načelnica Općine Viškovo Sanja Udović koja je, pored čestitki nagrađenima, izrazila zadovoljstvo da se svečanost održava u Kući halubajskega zvončara koju je nazvala malim hramom kulture.

“Nalazimo se u prekrasnom objektu i drago mi je da imamo priliku biti domaćini svima vama koji stvarate kulturu i promičete kulturnu djelatnost i društvu ostavljate ono nešto što je materijalno nemjerljivo”, rekla je načelnica.

Okupljenima se, u ime nagrađenih, obratila Doris Kovačić, voditeljica PZM Kaplan koja je ukazala da je za kulturnjake protekli period bio izrazito izazovan, međutim, ako iza rada stoji ljubav i entuzijazma, sve je moguće, navela je Kovačić i od srca zahvalila Primorsko-goranskoj županiji koja prepoznaje rezultate te podržava i daje vjetar u leđa umjetnicima što je veliki poticaj za daljnji rad.

Nagrade su uručili župan Komadina i resorna pročelnica Sonja Šišić dok su prigodni program glazbenim izvedbama obogatili Eni Jurišić i Vjekoslav Ključarić. Dodjeli nagrada prisustvovala je i pročelnica UO za poslove Župana i Županijske skupštine Ermina Duraj.

Ukupni iznos nagrada za unapređivanje kvalitete kulturnog stvaralaštva za 2023. godinu iznosi 20.700 eura, a dodijeljuju se najuspješnijima ustanovama, udrugama i fizičkim osobama s područja PGŽ-a koje na manifestaciji državne ili međunarodne razine u području kulture ostvare nagradu kao najuspješniji u kategoriji za koju su se natjecali.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari