ZA SVAKU POHVALU!

Galerija | Ferlin, Krmpotić i gradonačelnik Filipović kuhali u Pučkoj kuhinji: Vjerovali ili ne, jela su ispala odlično!

‘Danas.. Za Vas’ novi je humanitarni projekt Crvenog križa Rijeka u okviru kojeg će jednom mjesečno u Pučkoj kuhinji za korisnike kuhati poznate osobe iz riječkog – i šire – javnog života

Projekt je svoje prvo izdanje imao danas od 9 sati a kuhali su Marko Filipović, gradonačelnik Grada Rijeke, Robert Ferlin, poznato lice s malih ekrana, radijski voditelj te pobjednik emisije “Zvijezde pjevaju” i Josip Krmpotić, nezaobilazna zvijezda mnogih događanja i zaštitno “lice” Radio Rijeke, uz potporu ravnateljice Crvenog križa Rijeka Petre Šuljić, javlja Kanal Ri.

Foto: Kanal Ri

Iako je kuhanje proteklo uz mnogo humora i šale svojstvene samo Ferlinu i Krmpotiću, već u ranijim sličnim akcijama dokazani majstori kuhinje zgotovili su vrlo ukusna jela! Ne sudite samo po fotografijama, jer iako se Joso Krmpotić često čudio oblicima i svojstvima nekih namirnica, skuhali su jako ukusna jela.

Gradonačelnik je uglavnom miješao i radio, malo za promjenu, one ‘pomoćne’ poslove, no i njegov doprinos je cjelokupnoj akciji itekako doprinio finim mirisima u Pučkoj kuhinji te sveopćem zadovoljstvu organizatora, sudionika i korisnika ove lijepe humanitarne akcije.

Foto: Kanal Ri

Uz potporu ravnateljice Crvenog križa Rijeka dr. sc. Petre Šuljić, a u koordinaciji idejnog začetnika projekta Damjana Miletića, pripremalo se 400 obroka za korisnike pučke kuhinje, beskućnike te potrebite pa su obroci tako dostavljeni pučkim kuhinjama Potok i Potok 2, Belveder, prihvatilištima za beskućnike Oaza i Oaza 2 te Ruže sv. Franje, a individualno se i 140 obroka dostavilo i korisnicima pučke kuhinje, na njihove adrese.

Prema riječima ravnateljice CKR, kuhinja Crvenog križa na Pećinama dnevno pripremi do 1100 obroka, a nažalost broj korisnika pučke kuhinje konstantno raste.

Projekt “Danas…za vas…!” pokrenut je upravo stoga da se jednom mjesečno, uz sudjelovanje javnih osoba, javnost što više potakne da pomaže potrebitima jer uvijek je dobro činiti dobro. Kako je najavio Miletić, u ovom projektu sudjelovat će poznata imena iz svijeta sporta, glazbe, kulture i ostalih segmenata života regije te se nada da će projekt zaživjeti dugim životom i postati još jedna svijetla točka humanitarnog djelovanja ne samo Crvenog križa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari