Najslasniji festival u Hrvatskoj ponovno je pretvorio Opatiju u prijestolnicu čokolade – brojni izlagači, radionice, degustacije i posebni čokoladni programi obilježavaju mjesec studeni u našoj ‘Kraljici turizma’. Više u video prilogu
Festival čokolade, najveći i najdugovječniji festival takve vrste u Hrvatskoj, ponovno je oživio Opatiju i pretvorio je u pravu prijestolnicu slatkih užitaka. Posjetitelji svih uzrasta uživaju u raznolikim radionicama, prezentacijama i degustacijama koje su privukle brojne goste iz cijele zemlje i inozemstva.
– Možemo reći da se ove godine zaista uključio rekordan broj dionika, tako da će se i radionice i prezentacije na temu čokolade održavati diljem cijele Opatije, a naši hotelijeri i ugostitelji pripremili su posebne ponude pa cijeli mjesec studeni postaje mjesec čokolade – istaknula je Emma Superina, marketing menadžerica Turističke zajednice Grada Opatije.
Centralno događanje održava se u Centru Gervais
Centralno događanje održava se u Centru Gervais, gdje je otvoren sajam „Čokoladna čarolija“ s čak 34 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Srbije. No, čokolada je okupirala i brojne druge lokacije u Opatiji.
– Kulturni dom Zora ponovo je postao čoko-laboratorij s radionicama za djecu i odrasle, dok je umjetnički paviljon Juraj Šporer pretvoren u tvornicu čokolade Vilma, gdje posjetitelji mogu vidjeti kako se izrađuju praline i upoznati povijest ovog brenda. Uključio se i Milenij čoko svijet, koji organizira radionice personaliziranja čokolade i „čoko crash“, a novost je i sudjelovanje Muzeja turizma s putujućom izložbom Muzeja čokolade Zagreb – dodala je Superina.
Izlagači ne kriju zadovoljstvo odazivom i atmosferom.
– Drugi put smo ovdje, prošle godine smo bili prvi put, jako nam se dopalo, organizacija je izvrsna, ima puno posjetitelja i stvarno smo zadovoljni – kazala je izlagačica Jasminka Lisjak.
Među brojnim slatkim delicijama i nesvakidašnji – čoko sir
Među brojnim slatkim delicijama posjetitelji su mogli kušati i nesvakidašnji proizvod – čoko sir.
– Spojili smo tamnu čokoladu sa 70 posto kakaa i kravlji sir, bez dodataka, i tako smo dobili naš čoko sir – objasnila je izlagačica Sara Rajčević.
Posjetitelji su oduševljeni ponudom i atmosferom.
– Probala sam čoko sa sirom i kozji, odlični su! Festival je prelijep, ima puno toga za probati i kupiti, prvi put sam ovdje i stvarno mi se jako sviđa, nadam se da ću doći i dogodine – rekla je jedna od posjetiteljica.
Festival nudi i vizualni doživljaj uz poznate čokoladne fontane.
– Probali smo tamnu i bijelu čokoladu iz fontane, jako je fino, to treba doći i vidjeti – rekla je Mihaela, posjetiteljica festivala.
A slatki suvenir koji nitko ne propušta jest – čokoladna lizalica Lungomare.
Više u video prilogu.















