NOVI PROGRAMI

Festival Opatija u suradnji sa Kreativnom industrijom provodi niz radionica u Društvenom domu Veprinac

Proljeće uvijek u nama budi neku novu energiju i želju za aktivnostima, pa su se u Društvenom domu „Janko Gržinić“ Veprinac uz postojeće, ponudili i novi programi. Tako je već od ovog ponedjeljka s radom započela Likovna radionica za odrasle. U njoj će polaznici imati prilike okušati se u keramici, kiparstvu, slikarstvu…. Svatko od nas nosi umjetnika u sebi pa je ovo je prilika da se oslobodi kreativna energija svakog pojedinca.

Oni kojima leže jezici će već od sljedeće srijede, 8. ožujka, imati mogućnost uz postojeću radionicu engleskog upisati i talijanski jezik. Upravo su jezici potreba sve većeg broja ljudi koji u opatijskom zaleđu uređuju starine ili pak grade moderne urbane vile te se uključuju u turističku ponudu Grada Opatije. Upisi su još uvijek otvoreni, pa se pozivaju svi zainteresirani da se prijave.

S radom su od 15. siječnja ove godine nastavile i sve prošlogodišnje radionice. Tako se Tai chi – meditacija u pokretu održava svakog petka od 19:30 – 20:30 sati. Od programa za odrasle nastavljena je i Radionica engleskog jezika i to svake druge srijede od 18:00 – 20:00 sati. Iako zahtjevan, program je od početka okupio šaroliko društvo polaznika u rasponu od 20 do 70 godina. Unatoč tome, svatko je od programa, prilagođenog individualnim mogućnostima i predznanju, dobio maksimum. Srijeda će tako biti organizirana kao jezični dan u kojoj će se svakog tjedna izmjenjivati engleski i talijanski jezik kako bi svi zainteresirani mogli koristiti obje radionice.

Za odrasle je i nadalje u ponudi Radionica standardnih plesova – „..doza hormona sreće po koju odlazim svake srijede“ kako kaže jedna od polaznica programa. Radionica se održava srijedom s početkom u 20:00 sati. Plesati mogu supružnici, prijatelji, poznanici, prijateljice i sl., bitno je da se pleše u paru kako bi polaznici što kvalitetnije usvojili znanja.

Za najmlađe se nastavljaju plesna i kreativna radionica koje su i protekle godine bile prepune malih polaznika. Oni su dosad ostvarili nekoliko izložbi i nastupa, a marljivo se pripremaju i za nove izazove. Plesna radionica “Zvjezdice“ održava se petkom, i to za mlađu grupu od 17:00 – 18:00 sati, a za stariju od 18:00 – 19:00 sati. Kreativna radionica „Maštoljupci“ održava se svaki drugi utorak od 17:30 – 20:00 sati.

Zbog velikog interesa i ove godine su u planu novi periodični ciklusi Mindfulness radionice, kao i Ekološko-vrtlarska radionica za koju također postoji velik interes pa je u planu jednu organizirati krajem ožujka.

Novi polaznici mogu se prijaviti za sudjelovanje u radionicama do kraja ožujka.

Svi programi provode se od strane Festivala Opatija u suradnji s Kreativnom industrijom. Za sve korisnike radionice i dalje besplatne zahvaljujući pokroviteljstvu Grada Opatije.

Sve informacije o programima građani mogu dobiti na kreativna.industrija.hr@gmail.com te se uključiti u one sadržaje koji ih zanimaju i vesele.

Dođite i uživajte u svom slobodnom vremenu, čekamo Vas!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari