ZANIMLJIVA SURADNJA

Festival Opatija ugovorio suradnju s Fakultetom za fiziku Sveučilišta u Rijeci

Ustanova Festival Opatija potpisala je sporazum o suradnji s Fakultetom za fiziku Sveučilišta u Rijeci na području formalnog i neformalnog i cjeloživotnog obrazovanja. Suradnja će rezultirati nizom stručnih, razvojnih i obrazovnih projekata i programa koji će se održavati u Interpretacijskom centru „dr. Andrija Mohorovičić“ – MOHO Centru u Voloskom.

Osim organizacije stručne prakse i terenske nastave studenata Fakulteta za fiziku, kao i organizacije konferencija, simpozija, seminara, stručnih i znanstvenih skupova, suradnja će također biti usmjerena i prema lokalnoj i široj zajednici s ciljem popularizacije znanosti kroz razna predavanja, tribine, radionice i dr. srodne programe. Ovim programima će se u fokus staviti MOHO centar kao mjesto susreta, interakcije i dijaloga u svrhu edukacije, poticanja znatiželje i motivacije, podizanja svijesti o znanstvenim temama, promocije znanstvene profesije te naposljetku i demistifikacije znanosti kao područja rezerviranog za uski krug ljudi.

„Najprije smo, unatrag nekoliko godina, krenuli s organiziranjem znanstveno-popularnih predavanja sa znanstvenicima renomiranih institucija poput Instituta Ruđer Bošković, edukatorima Zvjezdarnice u Višnjanu, itd. Zatim smo formalizirali suradnju s nekoliko kolegija fakulteta s našeg područja za održavanje terenske nastave studenata. Našim radom smo prepoznati kao subjekt koji može doprinijeti obrazovanju studenata i 2022. godine smo postali Stručna baza Sveučilišta u Rijeci, a sada smo sklopili sporazum sa Fakultetom za fiziku koji je vezan uz programe u Moho centru. To će omogućiti veći broj znanstveno-popularnih događanja u Opatiji što je, smatram, odlična stvar. Ovim putem veliko hvala Fakultetu za fiziku i dekanici prof.dr.sc. Rajki Jurdani Šepić“, naveo je Ernie Gigante Dešković mag. cult., ravnatelj Festivala Opatija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari