ODLIČNO

Festival sportske rekreacije privremeno napušta Platak i seli na more i Učku

“Festival sportske rekreacije Platak 2021”, koji pod pokroviteljstvom Primorsko – goranske županije, u suradnji sa Zajednicom sportova PGŽ i Hrvatskim olimpijskim odborom, organizira Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ, ovaj će vikend napustiti “svoju bazu na Platku” i ponuditi itekako atraktivne programe na moru i planini, a kojima će i obilježiti proslavu Dana grada Opatije.

Volosko će biti središte subotnjih događanja, pa će tako 24. srpnja već od 8 sati zaljubljenici morskih aktivnosti doći na svoje. Od 8 pa sve do 18 sati održavat će se škola jedrenja na krstašu (OpaSailing School & cruise) u koju će se moći uključiti svi koji to žele, a još nisu okusili ovo posebno iskustvo. Pod vodstvom profesionalnih skipera i na školskom brodu Este 24 tečaj će se održavati s početkom u 8, 10, 12, 14, 16 i 18 sati, traje 90 minuta, a namijenjen je ekipama od 3 – 5 članova. Organizator posebno za ovu prigodu omogućava tečaj po promotivnoj cijeni od 80 kn po članu ekipe, a svi zainteresirani se mogu prijaviti na info@opasailing.eu ili porukom preko facebook stranice. Uživanje u posebnom svijetu jedrenja je zajamčeno.

VIDEO DANA:

U isto vrijeme, dakle od 8 – 18 sati, Marotti windsurf centar organizira windsurf tečaj za sve generacije. U školi svjetskog prvaka i pod stručnim vodstvom svakako ćete dobiti najbolju uslugu, a promotivna cijena tečaja bit će dostupna u subotu svima koji se prethodno najave na info@marottiwindsurfing.hr ili na broj 099 6629 546. Ukoliko nemate ambicija prema windsurfingu možete isprobati vožnju SUP-om, atraktivne aktivnosti koja bilježi svjetsku popularnost. Voziti SUP možete naučiti uz stručno vodstvo, a ukoliko ste već znalac isti možete unajmiti po promotivnoj cijeni od 30 kn/sat. Za sve one koji žele isprobati SUP, od 10 – 14 sati osiguran je besplatan najam u trajanju od 15 minuta. Posebno atrakcija svakako će biti elektro foil, svjetski hit “lebdenja na dasci iznad vode”, a Marotti windsurf centar omogućit će vam i najam foila po promotivnim cijenama i to od 10 – 14 sati.

Naravno, Volosko je i središte vaterpola pa će se u subotu, od 10 – 12 sati održati i promocija vaterpola na plivalištu VK Opatija, gdje će se svi zainteresirani moći okušati u ovom popularnom sportu.

U nedjelju, 25. srpnja, festival seli na Učku koja od ove godine nudi i posebnu atrakciju – Visitor centar na Poklonu. Naravno, centar je uključen u nedjeljni program, no krenimo redom. Sve započinje u 10:30 sati kada će započeti planinarski pohod u suradnji sa PD Opatija, a u kojem će, pod stručnim vodstvom, planinari preći oko 6,5 km na laganoj ruti Poklon – land art staza Sapaćica-Stražica – Poklon. Ruta je namijenja svim generacijama jer je vrlo prikladna i nije zahtjevna, no s druge strane vrlo je atraktivna jer uz samo hodanje nudi razgled land art radova te uživanje u tišini i prirodi. Predviđeno trajanje pohoda je oko 3 sata hoda, a za sve sudionike je, od 13 – 18 sati, omogućeno razgledanje novog vistor centra Poklon i to po promotivnim cijenama (30 kn odrasli, djeca 20 kn). Svakako treba napomenuti da je centar dobio najbolje kritike struke i posjetitelja i ovo će biti idealna prilika za posjet, svima koji to još nisu učinili.

Za sve one koji na Učku žele autobusom, podsjećamo da prometuje redovna linija Autotroleja te se preporučuje polazak iz Opatije u 9:30 i povratak s Učke u 18.00 sati.

Ovim se programima Festival sportske rekreacije potvrdio kao vodeća manifestacija ovog tipa koja spaja zeleno i plavo te promiče, kako zdrav život, tako i sadržaje koje nude Kvarner i Gorski kotar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari