IZVANREDNA SITUACIJA

Galerija | Filipović i Komadina obišli poplavljene lokacije, s ‘hitnjacima’ dogovorene akcije; I danas se očekuju padaline, sve službe su u pripravnosti!

Obilne kiše koje su sinoć pogodile Primorsko-goransku županiju, a najviše područje grada Rijeke, nanijele su znatne štete na nizU objekata i imovini

Iz PU primorsko-goranske kažu da je na području grada zabilježen i veliki broj prometnih nesreći, a spašavali su se i ljudi i imovina. Sve dežurne službe su na terenu, štete se saniraju.

Na području PGŽ-a, u svim srednjim školama regularno se odvija nastava, osim Građevinske škole u Rijeci jer je voda prodrla u podrume i s krova. Prema informaciji iz resornog ministarstva, održat će se nadoknada nastave.

U Gimnaziji Andrije Mohorovičića došlo je do prodora voda po vertikali pa su dvije učionice i knjižnica izvan funkcije, ali će se nastava održavati normalno. Već se čisti i otklanja šteta. U OŠ Čavle voda je prošla u prizemlje gdje su učionice prvih i trećih razreda pa je ravnateljica jutros obavijestila sve roditelje da za 1. i 3. razred danas neće biti nastave, ali će biti osiguran boravak prvašića u školi za slučaj da je to potrebno.

Škola u Brodu na Kupi neće danas raditi jer su poplavljene prilazne ceste do škole.

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, od 8.00 sati u srijedu do jutros u 8.00 sati palo je čak 287,5 litara kiše. U samo jednom danu tako je srušena prosječna mjesečna količina kiše za rujan.

Komadina: Sve službe su u stanju pripravnosti

Župan Zlatko Komadina održao je sastanak s gradonačelnikom Rijeke Markom Filipovićem i žurnim službama Grada, a potom sa suradnicima obišao Gimnaziju Andrije Mohorovičića i Prvu riječku gimnaziju u kojoj su dvije učionice i knjižnica izvan funkcije.

“Danas se također očekuju padaline tako da su sve službe u stanju pripravnosti. U tijeku je faza čišćenja, a PGŽ je stavila na raspolaganje jedinice i žurne službe ostalih gradova i općina. Stalno smo na vezi i sve službe funkcioniraju”, izjavio je župan Komadina.

Komadina je dodao da će službe pregledati oštećene školske objekte, a uz zgradu Rektorata Sveučilišta u Rijeci, štete su zabilježili i Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja i Građevinska škola u Rijeci koja je van funkcije.

Zamjenik župana Petar Mamula u obilasku je poplavljenih područja u Gorskom kotaru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari