Kolumna | FILMSKI ČETVRTAK U „PALACHU“: Večeras“Domino-efekt” – vizualno dojmljiva crna komedija s Crnog mora

Međunarodni projekt KineDok nastavlja gostovati u Rijeci s već devetom projekcijom europskih dokumentaraca. Ulaz na projekciju je besplatan

U Palachu će se danas s početkom u 20 sati prikazati nagrađivani poljski dokumentarac “Domino-efekt”.

Za Oscara nominirana ekipa filma “Rabbit à la Berlin” donosi nam vizualno dojmljivu crnu komediju s Crnog mora i izbliza prikazuje kako izgleda život opčaran moćnom Rusijom.

Abhazija je nova državica nastala odvajanjem od Gruzije 2008. godine, koju nastanjuje tek 250 tisuća stanovnika priznata od samo pet država na svijetu, uključujući Rusiju. Nakon rata, patriotizam je, naravno, glavni identifikacijski pogon. Kako bi ucrtao svoju domovinu na kartu svijeta, ministar sporta Rafael odlučio je organizirati međunarodno natjecanje u – dominu.

Prošle godine pokrenuto je pilot-izdanje KineDoka, a na 19 različitih lokacija diljem Hrvatske održano je preko 120 projekcija autorskih dokumentaraca pred preko 1500 posjetitelja. Filmovi su se gledali u bircevima, na trgovima, u galerijama i muzejima, a katkad i u noćnim klubovima – ali uvijek pred vjernom publikom i zaljubljenicima u dokumentarce.

KineDok, kojeg u Hrvatskoj organizira udruga Restart iz Zagreba, ove godine predstavlja se i u Rijeci u suradnji s udrugama Ri Rock i Kombinat.

Ulaz na sve projekcije je BESPLATAN.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari