ODUŠEVLJEN VIĐENIM

Apostolski nuncij NJ.E. mons. Giorgio Lingua prvi put u posjeti Gorskom kotaru

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua posjetio je župe Kupske doline

Susretu u crkvi sv. Marije Magdalene u Brodu na Kupi, uz domaćina vlč. Josipa Tomića i okupljene župljane, prisustvovali su župan Zlatko Komadina, nadbiskup Ivan Devčić, državna tajnica Majda Burić, gradonačelnici Delnica i Čabra Ivica Knežević i Kristijan Rajšel, te predsjednik MO Brod na Kupi Davorin Klobučar.

Tom prilikom župan Zlatko Komadina istaknuo je kako nije slučajno da je delegacija s apostolskim nuncijem došla obići naš najruralniji kraj, naše zeleno srce Hrvatske, Gorski kotar.

„Potvrda je to dobre suradnje nadbiskupije i samih županijskih vlasti u očuvanju kulturno povijesne baštine naših sakralnih objekata i programskih aktivnosti. Mislim da je multikulturalnost i poruka suživota ovoga kraja, suradnja crkve i civilnih vlasti upravo to što otvara ovaj kraj, i zeleno srce Hrvatske će postati, a i je poznato u svijetu“, rekao je Komadina.

Prisutnima su se obratili te iskazali zadovoljstvo što je apostolski nuncij za svoj posjet izabrao upravo Gorski kotar gradonačelnik Grada Delnica Ivica Knežević, državna tajnica Majda Burić te nadbiskup Ivan Devčić.

Sa povijesti župe, čija se 350 obljetnica izgradnje obilježava ove godine, Nuncija je upoznao velečasni Josip Tomić, a o znamenitostima kupske doline Davorin Klobučar.
Apostolski nuncij Giorgio Lingua šesti je predstavnik Svetog Oca u Republici Hrvatskoj. Rodom je iz Italije, a prije Republike Hrvatske, bio je Apostolski nuncij u Iraku i Jordanu te na Kubi.

Nakon župe u Brodu na Kupi, Nuncij je posjetio i župe u Kuželju i Turkima.

Foto: PGŽ

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari