BADNJAK U RIJECI Nikad bogatija Gastrofešta! Podijeljeno 10 tisuća porcija friganih riba i bakalara na razne načine

Foto: Riječanin/Mateo Levak

Na Trgu 128. brigade Hrvatske Vojske i na riječkom Korzu održana je tradicionalna Gastrofešta, u organizaciji Grada Rijeke i Turističke zajednice grada Rijeke i u suradnji sa Studentskim centrom Sveučilišta u Rijeci i sponzorima

Gastrofešta je na započela podjelom friganih riba Trgu 128. brigade HV, a uz ribice je dijeljeno crno vino, dok je nešto kasnije na Korzu dijeljen bakalar na gulaš. Podijeljeno je oko tri tisuće porcija friganih ribica, tri tisuće porcija bakalara na gulaš i dvije tisuća čaša crnoga vina.

Građanima su se na Gastrofešti pridružili gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, zamjenik Marko Filipović, predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat, rektorica Sveučilišta u Rijeci prof.dr.sc. Snježana Prijić Samaržija, direktor Studentskog centra Dinko Jurjević i direktor TZ grada Rijeke Petar Škarpa.

Današnju manifestaciju sponzorirali su Plodine d.d., Brodokomerc Nova d.o.o. i PIK Rijeka d.d. Za pripremu bakalara donirano je 250 kg bakalara, 150 l maslinovog ulja, 400 kg krumpira, 40 kg kapule, 10 kg češnjaka. Bakalar na gulaš pripremili su vrijedni kuhari Studentskog centara Rijeka.

Uz navedeno, na Korzu ispred Gradske čitaonice, podijeljeno je tri tisuće kanape sendviča od bakalara na bijelo i tri tisuće čaša Žlahtine, čiju su donaciju i pripremu omogućili Vinotel Gospoja iz Vrbnika, Poljoprivredna zadruga GOSPOJA, Radio Korzo, Agencija za marketing VJ Primorski, te Općina Čavle.

Foto: Riječanin/Mateo Levak

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari