Blagdan sv. Nikole: U more položen vijenac u spomen na stradale pomorce

Povodom današnjeg blagdana svetog Nikole, zaštitnika pomoraca, ribara, putnika i djece, u riječko je more bačen vijenac u čast i sjećanje na sve stradale i nestale pomorce

Delegacija koja je položila vijenac isplovila je s Rive Boduli brodom Lučke kapetanije “Vid” na otvoreno more, gdje je održana kratka svečanost.

U ovom tradicionalnom simboličkom činu sudjelovali su predsjednik Gradskoga vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat, zamjenica župana PGŽ Marina Medarić, lučki kapetan Darko Glažar, predstavnici Jadrolinije te povjerenik Apostolata mora Riječke nadbiskupije, svećenik Luka Lučić.

Predsjednik Gradskoga vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat je tom prigodom kazao:

Mislim da je ovo stvarno jedna lijepa tradicija. Živimo u kraju u kojem su mnoge obitelji živjele i žive od pomorstva, a naši su pomorci, to znamo, među najcijenjenijima u svijetu.

Osim toga – oni pronose glas o našoj zemlji bolje nego bilo koja marketinška ili turistička poruka, naprosto zato jer su zbog prirode njihovog posla uvijek prisutne emocije i stalna životna nostalgija za rodnim krajem. Svim pomorcima i njihovim obiteljima neka njihov zaštitnik, sv. Nikola, bude uvijek na pomoći”, rekao je Poropat.

Foto: Grad Rijeka

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views