INFORMACCIJE I UPOZORENJA

Bolt uvodi glasovne obavijesti na e-romobilima

Boltovi električni romobili od sada imaju novu značajku koja omogućava korisnicima slušanje glasovnih obavijesti tijekom vožnje gradom

Cilj je pružiti još intuitivnije iskustvo vožnje koje će omogućiti bolju komunikaciju najvažnijih sigurnosnih mjera i standarda.

Nove zvučne obavijesti koje će biti dostupne na hrvatskom i engleskom jeziku pružit će korisne informacije korisnicima o stanju romobila, sigurnosnim mjerama i ruti, na primjer upozoravajući ih prilikom ulaska u područje u kojem je maksimalna brzina ograničena.

Ivan Begović, operativni menadžer za romobile u Boltu Hrvatska, objašnjava:

„Sigurnost je jedan od naših najviših prioriteta i vjerujemo da će ova inovativna značajka biti vrlo korisna za jačanje sigurnosnih i higijenskih standarda prilikom korištenja električnih romobila, a sve u cilju da našim korisnicima i dalje pružamo siguran, pristupačan i održivi prijevoz”.

Da bi potaknuo odgovornu upotrebu električnih romobila, Bolt u aplikaciji nudi i komplet sigurnosnih alata sa savjetima za odgovornu i sigurnu vožnju. U aplikaciji je moguće aktivirati poseban način korištenja romobila za početnike koji omogućuje ograničavanje maksimalne brzine i vidjeti neke propise o mikromobilnosti u Rijeci.

Laganiji od većine modela na tržištu, Bolt romobili teže 17 kg, imaju gume na napuhavanje, koje pomažu u osiguravanju boljeg prianjanja i uglađenije i sigurnije vožnje, kao i baterije koje omogućuju vožnje od oko 30 km s jednim punjenjem.

Da biste koristili novu uslugu električnih romobila, jednostavno preuzmite aplikaciju Bolt na iOS ili Android uređaj, otvorite račun i unesite način plaćanja.

Osim u Rijeci, Boltove električne romobile moguće je voziti i u više od 40 gradova u 15 europskih zemalja, poput Španjolske, Estonije, Latvije i Litve, Švedske, Norveške, Rumunjske, Poljske i Slovačke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari