BAJKOVITI UGOĐAJ

ČAROLIJA ADVENTA U KASTVU! Posjetite raskošne jaslice i uživajte u prekrasno uređenoj staroj jezgri grada…

Iako smo ove godine primorani provesti prosinac na potpuno drugačiji način od onog na koji smo naviknuli, moramo priznati kako,zahvaljujući trudu i radu naših sugrađana, adventske atmosfere ne nedostaje

Dokaz tomu je i Grad Kastav koji se, unatoč činjenici da adventskih kućica neće biti, zaista potrudio i uredio nekoliko kutaka u gradu koji vas zasigurno neće ostaviti ravnodušnim.

Glavna atrakcija svakako će ove godine biti veličanstvene jaslice smještene u crkvici Svetog Sebastijana i Fabijana.

Više od 500 ručno izrađenih i pomno dizajniranih elemenata tvore pravi mali grad posve unikatnih božićnih jaslica. Neopisiv doživljaj po prvi put viđenog prizora u Kastvu prenosi duh vremena i vodi nas više od dvije tisuće godina unatrag.
Osebujna kulisa s čak 125 različitih figurica koje su se smjestile među 12 betlehemskih kućica čine zanimljivu vizualnu kompoziciju oplemenjenu svjetlosnim efektima. Jaslice se sastoje od štalice s Isusom, Marijom i Josipom u pokretima kojima se iz daljine približavaju tri kralja.
Vrijedni obrtnici smjestili su se uz stilizirane kućice i izrađuju predmete na svakom kutku grada. Uz prikaz pastira s ovcama, jaslice krase mostovi, mala tržnica, osvijetljene spilje sa životinjama i trgovi sa živopisnim prikazom iz svakodnevnog života, dok vizualni dojam dodatno krasi vodopad i efekti vatre.
Jaslice se prostiru na 4m kvadratna, a tradicija izrade jaslica izvorno potječe iz Rima gdje ih naraštajima izrađuje obitelj koja se već dugi niz godina bavi ovim zanatom, a pogledati ih možete vremenu od 10 do 20 sati u crkvici Svetog Sebastijana i Fabijana
Osim jaslica pod gradskom Ložom uređen je prekrasan foto point na kojem možete ovjekovječiti svoj posjet Kastvu u ovo adventsko vrijeme!

Foto: Visit Kastav

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari