ČAVLE: Osnovnoškolci u novim, moderno opremljenim učionicama novog krila Osnovne škole Čavle

Izgrađeno je čak 8 novih učionica, novi ulaz, sigurnosno stubište te evakuacijsko dizalo za osobe smanjene pokretljivosti

Učenici Osnovne škole Čavle strpljivo su, od polaganja kamena temeljca prošle godine u srpnju, do današnjeg dana čekali otvorenje novog krila škole.

Napokon su dočekali i dan kada će sjesti u svoje nove moderno opremljene učionice. Novo krilo svečano su otvorili župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina te načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić.

Župan je izrazio svoje zadovoljstvo jer je ovaj projekt s papira prešao u stvarnost te istaknuo kako Županija ulaže neprestano u školske objekte kako bi djeca imala kvalitetne uvjete za rad jer svi zauvijek pamtimo svoje školske dane.

Također, naglasio je kako se gotovo radi o izgradnji potpuno nove škole, budući da je izgrađeno 8 novih učionica, novi ulaz, sigurnosno stubište te evakuacijsko dizalo za osobe smanjene pokretljivosti. Ukupna vrijednost investicije je oko 15 milijuna kuna, a sufinancirali su je Primorsko-goranska županija te Općina Čavle.

Ravnateljica škole Tanja Stanković istaknula je kako sada svi učenici od 3. do 8. razreda prelaze u jutarnju smjenu, dok će 1. i 2. razredi nastavu pohađati u međusmjeni. Zahvalila je Primorsko-goranskoj županiji i Općini Čavle što su investirali u novo krilo škole te zaželjela svim nastavnicima i učenicima uspješan rad u novim prostorima.

Načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić zaključila je kako je san postao stvarnost, a 28. rujan 2018. godine ostat će zlatnim slovima upisan u povijest škole te same Općine. Zahvalila je Županiji, Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, arhitektima te izvođačima radova na uspješnoj suradnji te čestitala ravnateljici Tanji Stanković i svim nastavnicima na radu i zalaganju.

U ime Primorsko-goranske županije uz župana Komadinu svečanosti su prisustvovali zamjenica župana Marina Medarić, pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin, pročelnica UO za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač te pročelnik Ureda županije Goran Petrc.

Foto: PGŽ

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari