BLIŽI SE ZAVRŠETAK RADOVA

Galerija | FOTO Čekamo, čekamo ali isplatit će se! Krešimirova će biti potpuno drugačija

Foto: Riportal

Postavlja se led rasvjeta na dionici prometnice od Parka Mlaka do Doma zdravlja

Završetak obnove Krešimirove ulice, riječke prometne žile kucavice (započeta u svibnju prošle godine), već je nekoliko puta prolongiran, zbog čega je dio Riječana izuzetno nezadovoljan a svoje nezadovoljstvo pretače i na negativne komentare na društvnim mrežama.

Naime, za cijelo vrijeme izvođenja radova promet Krešimirovom i okolnim ulicama odvija se uz posebnu regulaciju i na smanjenom broju prometnih traka, što je u nekim mjesecima uzrokovalo gužve i zastoje u prometu na važnom pravcu koji spaja središte Rijeke sa zapadnim dijelovima grada i prigradom.

No mora se istaći kako je ovo i jedan od složenijih riječkih infrastrukturnih zahvata ikada, otežan i zbog niza objektivno teških i nepredvidivih okolnosti – od loših vremenskih uvjeta i pojave podzemnih voda iz povijesnih riječkih potoka do izbijanja morske vode na nekoliko mjesta na kojima su se obavljali iskopi zbog rekonstrukcije.

Svim nevoljama usprkos, radovi na južnom traku prometnice od željezničkog podvožnjaka kod Žabice do Mlake završeni su, a trenutno su i mnoge dionice na sjevernom traku Krešimirove zalivene ili podlogom za asfalt, ili asfaltom.

Na križanju kod Nastavnog zavoda za javno zdravstvo na Mlaki izvodi se zasebni prometni trak  za lijevo skretanje prema Zavodu, što uključuje proširenje kolnog traka u sjeverni nogostup te izmještanje stupova javne rasvjete na novu poziciju, na potezu u duljini od 336 metara

A kako se radovi približavaju samom kraju, otkrivaju se i neki detalji koji će ovu riječku prometnicu učiniti jednom od najljepših i najfunkcionalnijih ulica u Rijeci i široj okolici. Između ostaloga, upravo ovih dana postavlja se led rasvjeta na dionici prometnice od Parka Mlaka do Doma zdravlja.

Podsjetimo, rekonstrukcija Krešimirove ulice, koja uključuje izgradnju transportnog kanalizacijskog kolektora dugog 1.080 metara, rekonstrukciju kilometar dugog vodovodnog sustava, polaganje optičkog kabela te rekonstrukciju prometne signalizacije odnosno kolnika i rubnjaka u duljini od 1.400 metara, vrijedna je gotovo 45 milijuna kuna.

Novi rok za završetak radova je 7. rujna, obećali su iz Hrvatskih cesta koje su s KD-om Vodovod i kanalizacija investitor rekonstrukcije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari