Cesta Mladenići-Ronjgi u rekonstrukciji, stiže i nova javna rasvjeta

Foto: PGŽ

Kompletna rekonstrukcija trebala bi biti dovršena u rujnu iduće godine. Vrijednost ukupnih radova je 18.900.000,00 kuna

Župan Zlatko Komadina i načelnica Općine Viškovo Sanja Udović sa suradnicima obišli su radove na rekonstrukciji dijela županijske ceste Ž 5055, I. faza dionica Mladenići-Ronjgi. Rekonstrukciju dijela županijske ceste Ž 5055, I. faza dionica Mladenići-Ronjgi provodi Općina Viškovo u suradnji s Županijskom upravom za ceste PGŽ i Komunalnim društvom Vodovod i kanalizacija, dok istovremeno HEP ODS izvodi radove na prelaganju EE instalacija.

Radovi na izgradnji kanalizacijske i vodovodne mreže se izvode kao dio projekta „Proširenje sustava odvodnje Riječke aglomeracije“ koji se sufinancira sredstvima Europske unije kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija“ za razdoblje 2014.-2020.

„Općina Viškovo je naša najmnogoljudnija općina i općina s najviše poduzetnika u Republici Hrvatskoj te zaslužuje imati kvalitetnu prometnu i komunalnu infrastrukturu. Ovo je zajednički projekt više komunalnih društava i naše Županijske uprave za ceste bez koja je uložila 4,8 milijuna kuna. Bez ŽUC-a i novog tepiha i obnove kolnika ne bi se moglo ići u trup ceste a to upravo vidite da se radi. Otvorena je glavna obilaznica Viškova tako da ovim završetkom Viškovo će dobiti sasvim jednu novu vizuru u vremenu koje je pred nama”, rekao je prilikom obilaska župan Zlatko Komadina.

Načelnica Općine Viškovo Sanja Udović dodala je kako se radi o sveobuhvatnoj investiciji jer radovi će se raditi ispod zemlje ali i ono što će naši mještani moći vidjeti, rekonstruirat će se potpuno nova javna rasvjeta (19 milijuna kuna).

Dio sredstava osigurava se iz EU fondova, a po okončanju ovog projekta koji je predviđen za ugovorenih 340 dana mještani će dobiti u jednom djelu rekonstruiranu vodoopskrbu, pripremu kanalizacijskog sustava a ova trasa kojem dnevno prometuje više od 8 tisuća vozila postat će puno sigurnija za sve sudionike u prometu.

Ravnatelj ŽUC-a Georg Žeželić izrazio je zadovoljni smo dosadašnjom suradnjom jer ovo je upravo onako kako bi se trebalo raditi.

“Stvorila se sinergija lokalne samouprave, komunalnih poduzeća i u konačnosti ŽUC-a. u ovakvim udruženjima mogući su problemi u rokovima i koordinaciji a ŽUC uvijek dolazi na kraj kada je svima već dosta radova, međutim ispada da na kraju sve ide preko naših leđa ali mi smo dovoljno jaki da sve to možemo podnijeti”, rekao je Žeželić.

„Ovim projektom na najbolji mogući način iskoristili smo suradnju s ŽUC-om i Općinom Viškovo kako bi naš dio posla zajedno objedinili a nadam se da će građevinar u zadanim rokovima to i odraditi,“ rekao je direktor KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. Rijeka Andrej Marochini.

Vrijednost ukupnih radova je 18.900.000,00 kuna, a obuhvaćaju rekonstrukciju prometnice s izgradnjom nogostupa, kolničke konstrukcije, javne rasvjete, oborinske odvodnje, distributivno – telekomunikacijske kanalizacijske mreže, prelaganje niskonaponske i srednjenaponske elektroenergetske mreže, uređenje privoza, izgradnju kanalizacijske mreže te izgradnju vodoopskrbnog cjevovoda.

Radovi su započeli početkom kolovoza, a rok za izvođenje je 340 dana. Radove zajednički financiraju Županijska uprava za ceste Primorsko goranske županije, Komunalno društvo Vodovod i kanalizacija d.o.o.Rijeka i Općina Viškovo, a cilj projekta je transformacija jedne od ključnih točaka prometne infrastrukture na području Općine Viškovo.

Foto: PGŽ

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari