DOSAD NEVIĐENO: U lučicu Podurinj stigao najveći teret ikad prevezen u Hrvatskoj!

Riječ je o četiri spremnika za propilen pozamašnih dimenzija i težina. Teret je namjenjen za prijevoz do Rafinerije INA

U Rijeku (lučica Podurinj) ovih dana stigla je talijanska barža Vega 25 sa četiri vangabaritna spremnika koje je doteglio remorker Paul.

Barža je stigla iz luke Monfalcone gdje je obavljen ukrcaj i osiguranje tereta. Uz pomoć pilota tvrtke Croatia Pilot, privezivača iz Luke Rijeka te asistenciju dva remorkera JPS-a, barža Vega 25 je sigurno vezana u lučici Podurinj.

Barža je dovezla četiri spremnika za propilen pozamašnih dimenzija i težina. To je najveći teret u Hrvatskoj ikad prevezen cestom, s barže do postrojenja u Rafineriji INA!

Evo malo o diomenzijama: dva spremnika su dimenzija i težina
77,076 x 5,076 promjera; širine sa postoljima 7,495 i visine sa SPMT 10,395 = 490 tone + tara samohodne prikolice (SPMT) = ukupno 646,60 tone na SPMT!

Dva spremnika svaki dimenzija i težina: 56,076 x 5,076 promjera; širine sa postoljima 5,395 i visine sa SPMT 9,602 = 370 tona
+ tara samohodne prikolice (SPMT) = ukupno 480,30 tone na SPMT! (SPMT – propelled modular transporter odnosno samohodna prikolica).

Teret je namjenjen za Rafineriju Inu a cjelokupni posao odradila je talijanska tvrtka KT ( Kinetics Technology).

Transport na barži od Monfalconea do Rijeke te prijevoz cestom kroz rafineriju do konačne destinacije u rafineriji odradila je talijanska firma Fagioli, specijalizirana za transport ovakvih tereta.

Lokalnu agenturu remorkera i barže te asistenciju oko organizacije prijevoza, dobivanja dozvola te cjelokupnu logistiku odradile su tvrtke Liburnia pomorska agencija i Comark, najiskusniji na području Hrvatske – a i šire – kada je riječ o vangabaritnim i teškim teretima.
B. Pašalić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari