Drenova, Škurinje, Kozala… išarani! Stradali murali Armade, kamioni, ogradni zidovi privatnih kuća!

Foto: Čitatelj

Iz sadržaja nekih poruka čini se kako je akcija šaranja sprejem povezana s obilježavanjem današnjeg Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Više svjedoka javilo nam je u redakciju te poslalo fotografije “akcije” zasad nepoznate ženske osobe koja je tijekom prijepodneva sprejem išarala gotovo sve murale Armade na Drenovi, Škurinjama, Kozali…. ogradne zidove privatnih kuća pa čak i vozila porukama prilično nejasnog sadržaja gdje se spominje “prijestolnica kulture”, “silovanje žena” pa čak i imena i prezimena nekih osoba.

Iz konteksta poruka da se razabrati da sve to ima nekakve veze s obilježavanjem današnjeg Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, no ovo zasigurno nije primjeren način da se ukaže na nasilje nad jednim, ranjivim  dijelom populacije.

Stanovnici Drenove, Škurinja, Kozale… su ogorčeni zbog nastale štete i narušavanja estetike naselja, a najogorčeniji su pripadnici navijačke skupine Armada koji su “cijepljeni” od bilo kakvoga seksizma u svojim redovima, jer u toj navijačkoj skupini – potpuno ravnopravno i s uvažavanjem svojih muških kolega – egzistiraju i mnoge navijačice svih generacija.

O ovoj neprimjerenoj akciji nepoznate ženske osobe koja navodno  gradom “krstari”  u vozilu pulskih registarskih oznaka upit smo poslali i nadležnim službama a odgovore ćemo objaviti čim ih dobijemo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari