FINALE LJETA NA PLATKU: U nedjelju Summer sport games za cijelu obitelj!

Otvorena je nova Trim staza dužine 2.2 km s postavljenim spravama za vježbanje, a pogodna je svim uzrastima i kategorijama vježbača

Predsjednik Saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ Mladen Pokrajčić i tajnik Dalibor Korenić najavili su posljednju ovogodišnju manifestaciju Ljeta na Platku – „Summer Sport Games“ koja se održava pod pokroviteljstvom PGŽ u nedjelju s početkom u 10 sati.

Istaknuli su da je manifestacija osmišljena s namjerom poticanja što većeg broja stanovništva na bavljenje sportskom rekreacijom.

Posebno ih veseli sve veći broj obitelji koje se samoinicijativno uključuju u programe. Aktivnosti su metodički osmišljene kao obiteljski programi prilagođeni mogućnostima za sve sudionike.

Organizator je i za ovu manifestaciju osmislio još inovativnije programe sportske rekreacije.

Aktivnosti su sljedeće:

1. Nordijsko hodanje i pješačenje – uspon na Radeševo ( srednje teška staza) i hodanje trim stazom – 2,2 km ( lagana staza)
2. Off road Duathlon „Platak“ – biciklistička i trkačka staza
3. Crossminton – 1. Cup Platka – sportsko – rekreativni turnir
4. „ Vježbajmo zajedno“ – Yoga, Body Harmony Dance, Pilates, „Vježbajmo zajedno“ i „Strength& Conditioning“
5. „Žmergove pustolovine“ – Eko utrka romobila
6. „Retro party“ – Dražen Turina Šajeta i DJ Vedran
Od popratnih aktivnosti održati će se slijedeće :
– Jahanje konja ( ranč Angeli Bregi) – „Obiteljsko jahanje“ (roditelji i djeca) i „Terapijsko jahanje“ (za osobe s invaliditetom)

– Streličarstvo
– Decathlon zona za roditelje i djecu – poligon spretnosti
– Žmergove pustolovine – „Smoothie bike“

Održat će se i grupno vježbanje za građanstvo, a kineziolog Mario Mlinarić vodit će trening za sve sudionike.

Startnina za većinu aktivnosti iznosi 10 kuna, osim aktivnosti Decathlona, jahanja te Off road Duathlona.

U gastro kutku posjetitelji će moći isprobati domaću hranu, a za zabavu je zadužen DJ Vedran koji će zabavljati publiku retro ritmovima, dok program vodi Dražen Turina Šajeta.

Volonteri su vrlo bitni u organizaciji te je ove godine u realizaciju programa uključeno 30 volontera i 20 voditelja aktivnosti.

Istodobno, zamjenik župana Marko Boras Mandić, direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič te stručni suradnik za sport i odnose s javnošću GSC-a Davorin Klobučar predstavili su nove sadržaje RSRTC Platak.

Otvorena je nova Trim staza dužine 2.2 km s postavljenim spravama za vježbanje, a pogodna je svim uzrastima i kategorijama vježbača.

Zamjenik župana Marko Boras Mandić istaknuo je kako Platak raste iz dana u dan, te da ljetna sezona polako postaje jača od zimske.

„Prošli vikend se nije moglo naći slobodno mjesto na parkingu, a ovaj vikend će to biti i nadmašeno,“ dodao je zamjenik župana te zaključio kako će nova Trim staza definitivno privući još veći broj posjetitelja.

U centru je postavljen defribilator, a djelatnici su obučeni za njegovu primjenu čime je napravljen veliki iskorak u sigurnosti posjetitelja Platka.

Postavljene su WC kabine za invalidne osobe, a osigurani su i uređaji za pronalaženje unesrećenih osoba koje je moguće unajmiti na dnevnoj razini.

VIDEO DANA: