FUŽINE: Na jezeru Bajer demonstracija rada spasilačke službe za sudionike Eco Heritage Forcea

Predstavnici Društva Crvenog križa Primorsko-goranske županije upoznali su sudionike projekta Eco Heritage Task Force s radom spasilačke službe te demonstrirali vježbu spašavanja na jezeru Bajer

Tijekom dana održano je nekoliko radionica i prezentacija rada Društva Crvenog križa PGŽ i njegove osnovne djelatnosti među kojima su posebno izdvojeni prva pomoć i Služba spašavanja života na vodi.

Sudionici su se okušali u osnovnim vještinama poput postupka oživljavanja i okreta u bočni položaj, a demonstrirana je i upotreba automatskog vanjskog defibrilatora, kao i realistični prikaz ozljeda.

Prva pomoć posebno je bila zanimljiva onim sudionicima koji se s njom do sada nisu susreli, budući da u pojedinim zemljama nije dio obvezne obuke za polaganje vozačkog ispita. U poslijepodnevnim satima spasioci su na jezeru Bajer prezentirali tehnike spašavanja utopljenika.

Aktivnosti su, uz stručnu suradnicu Branku Maračić, proveli volonteri DCK PGŽ Ivan Uravić, Andrej Arbanas, Maša Dunatov, Maja Gretić, Marina Pavlić i Marina Miličević.

Primorsko-goranska županija ove je godine domaćin projekta kojeg provodi Hrvatska matica iseljenika, a koji okuplja mlade hrvatskog porijekla iz čitavog svijeta.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari