GASTROFEŠTA NA KORZU: „Kilometarski“ red za najukusniji riječki bakalar, podijeljeno oko 3000 porcija!

Idi na originalni članak
Foto: S prošlogodišnje Gastrofešte

Valja naglasiti da je bakalar pripreman u dva velika kotla na licu mjesta

Oglas

U organizaciji Grada Rijeke i Turističke zajednice grada Rijeke, u suradnji sa Studentskim centrom Sveučilišta u Rijeci i sponzorima, na Badnjak je na riječkom Korzu i Trgu Republike Hrvatske održana tradicionalna Gastrofešta.

Podjela friganih ribica započela je već u 9 sati na Trgu Republike Hrvatske, dok je podjela bakalara na gulaš te fritula na Korzu ispred radio Rijeke krenula u 10.30 sati. Valja naglasiti da je bakalar pripreman u dva velika kotla na licu mjesta. Miris ukusne domaće delicije koja se u našem kraju po tradiciji rado jede petkom i na Badnjak privukla je velik broj naših sugrađana i gostiju Rijeke pa je red za porciju bakalara bio podugačak.

Podjela friganih ribica započela je već u 9 sati na Trgu Republike Hrvatske

Na Gastrofešti je podijeljeno oko 4000 porcija friganih ribica, 3000 porcija bakalara na gulaš, 3500 čaša crnoga vina te oko 50 kg fritula.

Bakalar na gulaš pripremili su vrijedni kuhari Studentskog centra Rijeka, a fritule Jadran hoteli d.o.o. Srdelice je osigurala tvrtka Ugor d.o.o. Uslugu pripreme i friganja pružila je tvrtka MP Stina d.o.o.

Građanima su se na Gastrofešti pridružili gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel sa zamjenicima Markom Filipovićem i Miroslavom Matešićem, rektor Sveučilišta Pero Lučin, direktor Studentskog centra Dinko Jurjević i direktor TZ Petar Škarpa sa suradnicima.

Pomoćni kuhari bakalara: riječki gradonačelnik Vojko Obersnel sa zamjenicima Markom Filipovićem i Miroslavom Matešićem i rektor Sveučilišta Pero Lučin

Sponzori ovogodišnje manifestacije su: Plodine d.d., Brodokomerc Nova d.o.o., Mlinar d.d., METRO Cash & Carry d.o.o., AGROLAGUNA d.d. Jadran hoteli d.o.o. Za pripremu bakalara sponzori su donirali 250 kg bakalara, 150 l maslinovog ulja, 400 kg krumpira, 40 kg kapule, 10 kg češnjaka, 100 l bijelog i crnog vina.

Uz navedeno, na Korzu ispred, Gradske čitaonice, u 11 sati, dijeljeno je ukupno 3000 kanape sendviča od bakalara na bijelo, 3000 čaša žlahtine Gospoja Toljanić. Ovu donaciju i pripremu su omogućili: Vinotel Gospoja iz Vrbnika, Poljoprivredna zadruga GOSPOJA, Radio Korzo, Agencija za marketing VJ Primorski, te Općina Čavle.

Fotografije: Grad Rijeka

 

Exit mobile version