VELIKO ULAGANJE

Gradit će se krčka “Plava magistrala” vrijedna 500 milijuna kuna!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Nakon sinoćnje slavlja zbog prekida naplate mostarine, danas su na Krčki most stigli i ministri na potpis ugovora za sanaciju betonskih i kolničkih površina mosta

Sinoć je predsjednik Primorsko goranskog saveza (PGS) i gradonačelnik Grada Krka Darijo Vasilić u ponoć povodom prestanka naplate mostarine na Krčkom mostu otvorio pjenušac, a prestanak naplate mostarine na mostu je proslavila i veća skupina građana predvođena BajkeRIcama i BajkeRIma.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

I danas je na Krčkom mostu, u režiji HDZ-ovih ministara u Vladi RH, svečano obilježeno ukidanje naplate mostarine. Tom su prilikom potpisani i ugovori za sanaciju betonskih i kolničkih površina mosta i za nadzor nad radovima, ukupne vrijednosti 44,6 milijuna kuna.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Svečanosti su prisustvovali ministri Oleg Butković i Gari Cappelli, predsjednici uprava HAC-a i ARZ-a Boris Huzjan i Miro Škrgatić, dožupan Marko Boras Mandić, kao i dio načelnika krčkih jedinica lokalne samouprave.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Oleg Butković je izjavio da su Hrvatske ceste izradile osnovnu projektnu dokumentaciju, odnosno tri varijante buduće nove ceste koja će prolaziti sjevernim i istočnim dijelom Krka – takozvane “plave magistrale”.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

“HC u idućem razdoblju od 2021. i 2027. osigurat će 500 milijuna kuna za izgradnju, a sad očekujemo da PGŽ i lokalne jedinice uvrste tu buduću prometnicu i u svoje planove”, dodao je Butković. Istakao je da današnje okupljanje na Krčkom mostu nije predizborni skup, već stvar koja se pripremala godinu i pol dana.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Gari Cappelli poručio je kako je ukidanje mostarine, zajedno s odlukom da se zadrže zimske cijene autoputeva i trajekata, iznimno važno za turizam na kvarnerskim otocima, pogotovo za domaće turiste od kojih ima velika očekivanja.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari