Gradske kamere za nadzor prometa u 70 dana zabilježile 3.000 prekrašaja, naplaćeno 280 tisuća kuna kazni!

Idi na originalni članak
Foto: Riječanin

Je li došlo do pozitivnih pomaka u prometu nakon instaliranja gradskih kamera za nadzor prometa? Čini se kako baš i nije…

Oglas

Prije pet mjeseci u užem centru grada Grad Rijeka je postavio pet kamera za nadzor prometa, nepropisnih zaustavljanja i parkiranja. Nakon isteka par mjesci došlo je vrijeme za prve nalaize. Je li došlo do pozitivnih pomaka u prometu te koliko je kazni do sada naplaćeno?

Povezani VIDEO:

To je pitanje zanimalo i člana Gradskog vijeća Sandra Vizlera (HNS). On je na 21. sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke, održanoj 29. listopada 2019. godine, iznio kako je prije pet mjeseci Grad Rijeka u ulici Riva, Ivana Zajca i Adamićevoj postavio pet kamera za nadzor prometa zbog čestih nepropisnih zaustavljanja i parkiranja. Zanimalo ga je, je li došlo do nekakvih pozitivnih pomaka u prometu te koliko je kazni do sada naplaćeno.

Odgovor je stigao u pisanom obliku, s potpisom gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela. Njegov odgovor prenosimo u cijelosti:

Od 15. kolovoza 2019. godine, odnosno od početka rada sustava automatskog nadzora nepropisno parkiranih i zaustavljenih vozila, do 27. listopada 2019. godine, utvrđeno je 2.987 prekršaja, za koje je izdana Obavijest o počinjenom prekršaju sa propisanom novčanom kaznom. Po istima je zabilježena 1.500 uplata, odnosno, ukupno je uplaćeno 280.571,00 kuna.

Najčešće sankcionirani prekršaji su prekršaji parkiranja vozila na dijelu ceste gdje je izražena zabrana zaustavljanja i parkiranja te na mjestima rezerviranim za vozila dostave. Prvi pokazatelji ipak ukazuju na trend smanjenja počinjenih prekršaja, posebice prekršaja parkiranja vozila na samim autobusnim stajalištima na Adamićevoj ulici i Ulici Fiumara, što je i bio jedan od osnovnih ciljeva prilikom uvođenja sustava, jer se radi o pozicijama gdje nepropisno parkirana vozila u većoj mjeri ometaju normalan tok prometa autobusa javnog gradskog prijevoza.“, istakao je gradonačelnik Vojko Obersnel.

Exit mobile version