HALUBAJKE VIŠKOVO Mažoretkinje s Viškova uskoro slave 30 godina djelovanja!

Halubajke Viškovo jedne su od začetnice mažoret plesa u Hrvatskoj, a ove godine slave 30. rođendan. Svečanu proslavu ove velike brojke održat će 23. studenog u sportskoj dvorani OŠ Sv.Matej na Viškovu

Njihova priča započela je davne 1989.godine kada su se djevojke i žene s Halubja ujedinile u maškaranu skupinu. Nedugo zatim, na čelu s prvom predsjednicom Damjanom Brancellom, Halubajke Viškovo postaju jedne od prvih mažoretkinja u Hrvatskoj. Također, jedne su od osnivačica prvog Hrvatskog Mažoret Saveza.

Prepoznatljive plavo-bijele uniforme odabrale su na samom početku svog djelovanja kao boje grada Rijeke. Osnutkom Općine postaju prepoznatljiv simbol Viškova.

U radu Udruge nebrojivo je puno nastupa, natjecanja i gostovanja. Tradicionalna su pojava na svim manifestacijama i događanjima u svojoj Općini.

Jedne od najdražih nastupa ističu one na karnevalima. Halubajke su prepoznatljive po šarenim kostimima kojima svake godine krase karneval na Viškovu, u Rijeci, Lovranu, Pehlinu, Opatiji, a posebno su im dragi ljetni karnevali na Jadranskoj obali i u inozemstvu.

Već 10. godinu za redom prezentiraju svoju predstavnicu na Izboru kraljice Riječkog karnevala, a bile su i nezaobilazna pojava na Izborima za kraljicu Halubajskog karnevala.

Vrlo su aktivne u svom humanitarnom radu pa je tako iza njih 18 Humanitarnih božićnih revija koje su imale svrhu pomoći potrebitima u Općini Viškovo i šire. Također, u suradnji sa Boćarskim klubom Marinići organizirale su tri velike humanitarne akcije na boćariji Marinići, te su surađivale sa Udrugom „Riječko Srce“ i Udrugom „Dira Rijeka“. Jedna od glavnih zadaća, kako ističu, je pružiti kvalitetan primjer mladima u humanitarnom djelovanju, pomoći drugima i osjetljivosti za potrebite.

2015. godine Halubajke postaju članice saveza Hrvatskog Udruženja Mažoret Timova, gdje nastavljaju svoj natjecateljski program. Uskoro 2017.godine svojim plesnim umijećem seniorski sastav osvojio je prva mjesta u kategorijama formacija, defile i duo, te su Halubajke ponijele titulu Državnih prvakinja Hrvatskog Udruženja Mažoret Timova.

Prema evidenciji više je od 300 djevojka koje su u jednom periodu svog života bile dio ove velike obitelji. Posljednjih 20 godine na čelu Udruge je predsjednica Marija Denić Zoranovič, koju od milja Halubajke zovu svojom drugom mamom. Svaka djevojčica i djevojka je iza sebe ostavila veliki trag u Halubajkama, a Halubajke su ostavile prekrasne uspomene koje će svaka pamtiti do kraja svog života.

Prije 30 godina sve je započelo, a dana 23. studenog u Sportskoj dvorani Osnovne škole Sv.Matej s početkom u 17 sati, svečano će proslaviti ovu veliku brojku uz bogati glazbeno-plesni program i slavlje uz tortu.

Gošće mažoretkinje i Limena glazba Marinići razveselit će vas svojom glazbom i plesnim pokretima. Ovu svečanost iskoristit će za podjelu priznanja počasnim članovima koji su posebno doprinijeli i isticali se u proteklom 30-godišnjem radu.

Ovim putem pozivaju svih da im se pridruže u slavlju i uživaju u programu.

ZAHVALE

“Za sam kraj, želimo se zahvaliti svima koji su svojim doprinosom podržali dugogodišnji rad Halubajki. Hvala našim članicama i roditeljima na upornom radu, odricanju, razumijevanju i uključivanju u sve humanitarne akcije.

Halubajke su danas dio bogate obitelji udruga Općine Viškovo i sastavni dio kulturnog života Viškova. Posebno hvala Općini Viškovo za financijsku podršku bez koje sigurno ne bi bilo moguće ostvariti sve što smo postigle.

Halubajke su tim, Halubajke su način života i Halubajke su ponos svog Halubja.”, ističu iz Udruge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari