Hit-predstava „Ustav Republike Hrvatske“ u HKD-u na Sušaku

Na pozornicu HKD-a na Sušaku u utorak 12. ožujka 19.30 sati stiže hit predstava Satiričkog kazališta Kerempuh „Ustav Republike Hrvatske“

Ova crnohumorna predstava koja neuralgičnim točkama suvremenog hrvatskog društva pristupa na komičan način, nastala je prema istoimenom filmu Ante Tomića i Rajka Grlića, koji je postigao izuzetan uspjeh i osvojio brojna priznanja poput Grand Prixa Amerike za najbolji film na uglednom Montreal World Film Festivalu.

Predstavu o ljubavi i mržnji, hrabrosti i kukavičluku, erotici i netrpeljivosti prema drugima i drugačijima režirao je Vinko Brešan, a u glavnoj je ulozi Borko Perić, vrsni majstor komike. U ostalim su ulogama Nikša Butijer, Ana Maras Harmander, Matija Šakoronja, Vedran Mlikota i Damir Poljičak.

“Ustav Republike Hrvatske” donosi priču smještenu u suvremenom Zagrebu, u čijem je fokusu profesor Vjeko, koji živi s nepokretnim ocem Hrvojem, bivšim ustaškim časnikom. Noću obučen u žensku odjeću, nakon pretrpljenog brutalnog napada, Vjeko završava u bolnici gdje ga prepoznaje njegova susjeda, medicinska sestra Maja. Ona preuzima brigu o Vjeki i njegovu ocu, a zauzvrat Vjeko podučava njezinog muža, policajca Antu, koji mora položiti ispit iz Ustava Republike Hrvatske.

 

„Ustav Republike Hrvatske“ kod publike redovno izaziva puno smijeha koji proizlazi iz komičnih situacija nastalih ispreplitanjem sudbina četvero posve različitih ljudi koji iznenada postaju međuovisni.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari