DOBIVENA NA POKLON

Hol opatijske OŠ “R. K. Jeretov” krasi kartohod

Kao četvrta škola u Hrvatskoj, opatijska je Osnovna škola “Rikard Katalinić Jeretov” postala vlasnicom kartohoda. Kartohod je digitalna ortofotokarta nastala temeljem službenih podataka Državne geodetske uprave. Riječ je o poklonu Državne geodetske uprave školi, s ciljem promocije i daljnjeg unapređenje geodetske struke.

Glavni ravnatelj Državne geodetske uprave dr. sc. Damir Šantek, zajedno s ravnateljicom opatijske škole Milanom Međimorec svečano je otvorio kartohod, uz prisutnost zamjenice gradonačelnika Kristine Đukić, pročelnice ureda za katastar Rijeka Irene Benasić, voditelja Odjela za katastar nekretnina u Opatiji Ivice Sambola i gradskog vijećnika Kristiana Tončića.

VIDEO DANA:

Do ideje postavljanja kartohoda u Opatiji došlo je početkom godine kada su djelatnici, učenici i roditelji opatijske osnovne škole sudjelovali u humanitarnoj akciji za pomoć potresom pogođenim područjima na Banovini te su posjetili osnovnu školu u Glini u kojoj je postavljen prvi ovakav kartohod. Stvoreno prijateljstvo među školama urodilo je i ovim vrijednim projektom.

Učenici su prilikom svečanog otvaranja kartohoda izveli prigodan program, a posebnu je nagradu, zbirku karata RH, ravnatelj Geodetske uprave Šantek uručio učeniku Mateju Kinkeli koji je na karti uspio pronaći skriveni potpis autora kartohoda Igora Vilusa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari