FOTO: Humanitarna riječka gourmet priča u foyeru i na terasi HNK Ivana pl. Zajca

Idi na originalni članak
Foto. Ilustracija (s jedne od prethodnih Gourmet priča kod "Zajca"

Fotografije: Mirko Menalo

Oglas

Jučer, u petak, kao uvod u hvaljenu operu „Don Giovanni“, u foyeru i na terasi HNK Ivana pl. Zajca u sklopu manifestacije „Gourmet priča Opatijske rivijere i Rijeke“ održana je humanitarna riječka gourmet priča.

Riječki ugostitelji prezentirali su svoje kulinarske delicije na bazi autohtonih namirnica, u ponudi su bila i vina Udruge Žlahtina, a sve uz glazbenu kulisu dua Alba & Leo. Zalogaji su se prodavali po cijeni od 10,00 kn, a sav prihod namijenjen je korisnicima Socijalne samoposluge.

Posjetitelji kazališta koji su kupili kartu za predstavu u delicijama su mogli uživati i tijekom stanke, u foyeru i na terasi kazališta. Ugostitelji koji sudjeluju u riječkoj gourmet priči su Restoran Aerosteak, Restoran hotela Continental, Bistro Conca d’oro, Bistro La Rose, Restoran Porto Grillo, Fine Dining Restaurant Kamov (Grand hotel Bonavia), Konoba Blato 1902, Restoran Spagho, Konoba Nebuloza, Kuća istarskog pršuta, Bar Bar, Stancija Kovačići.

Kako bi posjetiteljima još više približila svoju bogatu i raznoliku gastronomsku ponudu, temeljenu na zdravim namirnicama, Turistička zajednica grada Opatije, u suradnji s turističkim zajednicama Opatijske rivijere i Turističkom zajednicom grada Rijeke, organizirala je manifestaciju „Gourmet priča Opatijske rivijere i Rijeke“. Ova gastronomska pustolovina traje od 12. svibnja sve do 11. lipnja 2015. godine, kada je po prigodnim cijenama moguće kušati vrhunske gurmanske specijalitete u 70-tak restorana i konoba Opatijske rivijere i Rijeke.

Raznolika jela mediteranske kuhinje pratit će i vrhunska kvarnerska vina, a neki dani manifestacije su tematski posvećeni određenim namirnicama. Tako su, primjerice, utorci rezervirani za kvarnerske menije po popularnoj cijeni od 100 kuna po osobi, dok je svaki četvrtak u znaku čuvenog kvarnerskog škampa, najkvalitetnijeg škampa na svijetu. Četvrtkom će vas šefovi kuhinje iznenaditi i posebnim, maštovitim jelima s autohtonim namirnicama poput divljih šparoga ili lovranskih trešanja.

Exit mobile version