I to smo dočekali! Na Korzu “europska” skela prekrivena odgovarajuće oslikanom ceradom

Idi na originalni članak
Foto: Riportal.hr

Preuređenje trgovine mještovitom robom na Korzu odvija se iza skele ali i cerade postavljene po europskim pravilima koja zaklanja pogled na radove

Oglas

Cerada zaklanja pogled na radove koji se odvijaju u prostoru nove riječke trgovine Muller Hrvatska. Uz to, cerada je oslikana motivima trgovine kako će ona uistinu izgledati nakon obnove odnosno preuređenja prostora!

Veliko je to osvježenje na Korzu ali i u odnosu na druga gradilišta u Rijeci gdje smo uglavnom suočeni s neujednačenim i neurednim izgledom skela koje su često oblijepljene i reklamama kojima tu nije mjesto.

Neke reklame su na skelama toliko dugo da Riječani odavno pomišljaju kako su skele i postavljene samo kako bi bili “držači” za jumbo plakate odnosno reklame. Najpoznatiji takav slučaj je zgrada HŽ-a čije pročelje gleda na Žabicu, a već godinama je mjesto na kojem se ističu golemi reklamni plakati.

Za ovaj iznenađujuće uredan izgled zgrade u kojoj će se otvoriti Muller trgovina zaslužan je ili izvođač radova ili možda i neka nova uredba Grada Rijeke. U trenutku pisanja ovoga teksta, večeras, još nismo mogli dobiti odgovor na to pitanje, no bilo kako bilo – željeli bi da sve građevinske skele u gradu izgledaju ovako uredno i prikazuju, prema europskim normama, sliku točno onakvog pročelja kakvo će biti nakon obnove!

Exit mobile version