UŽIVANCIJA

Ispred Dječje kuće završeno i peto izdanje ”Tobogana”; Dobre zabave i smijeha nije nedostajalo!

Zabavnim programima održanim ispred Dječje kuće završeno je peto izdanje dječjeg festivala Tobogan koji se i ove godine provodio pod motom „Aktivne ferije za djecu“.

U jutarnjem djelu programa u Dječjoj kući održan je razgovor „Kada znamo što, onda možemo sve!“ na  kojem su sudjelovale pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević i savjetnica pravobraniteljice Davorka Osmak Franjić. Bila je to prilika da se djeca bolje upoznaju sa svojim pravima kao i radom pravobraniteljice, a ona je u izravnom kontaktu s djecom saznala i nešto više o njima, kako su zadovoljni uvjetima u sredini u kojoj žive, kako im je u školi, ali i koje su njihove želje i potrebe kako bi im djetinjstvo bilo što kvalitetnije i ugodnije.

U jutarnjem djelu programa održana je i radionica Kolorflorista koja je na jednom mjestu spojila botaniku i kemiju. Uz vodstvo Maje Subotić Šušak, dizajnerice s fokusom na zeleni dizajn iz Paprat kolektiva i biologinje Tee Huten, mali polaznici su svoj ambijent pretvorili u mali kemijski laboratorij gdje su otkrivali cijeli spektar nevidljivih boja i tonova koje krije svakodnevna flora. Također imali su priliku naučiti kako manipulirati bojama ili na koji način dobiti željenu boju koju je moguće koristiti u hrani i piću.

VIDEO DANA:

Popodnevni dio programa započeo je igranjem video igre Crash Team Racing,  koja je tijekom trajanja festivala već privukla veliki broj djece, a oni koje više zanima glazba mogli su zaviriti na radionicu DJ-inga koju je održao DJ Mirilo.

Središnja točka zatvaranja Tobogana bila je Flying Pancakes Circus, interaktivni show i ulična atrakcija za veliku i malu publiku. Glavna zvijezda programa bio je Marko The Clown, profesionalni i ozbiljni zafrkant u čijem su nastupu Riječani već imali prilike uživati u nekoliko navrata i manifestacija. Marko je ispred Dječje kuće stigao s pravim cirkusnim vozilom u kojem se nalazilo sve što jednom klaunu treba – cirkuska oprema i nevjerojatna inspiracija.

Festival Tobogan nastao je u sklopu razvoja programskog pravca Dječja kuća kao dio aktivnosti programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Organizatori Tobogana za 2021. godinu su gradske ustanove u kulturi Art-kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti i Gradska knjižnica Rijeka, programski partneri na razvoju Dječje kuće. Programski fokus festivala su kultura i umjetnost u širem smislu s posebnim fokusom na suvremene i inovativne prakse.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari